ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

«O αστυνομικός πρέπει να σπάει τα πόδια του εμπόρου ναρκωτικών» λέει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

| 4/1/2018 - 21:10

Για «έκφραση αποφασιστικότητας» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του Ερντογάν.


«Ένας αστυνομικός που δεν σπάει τα πόδια ενός διακινητή ναρκωτικών ουσιών όταν τον βλέπει δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι εκπλήρωσε το καθήκον του» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας  Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Πρόσθεσε ότι εάν αστυνομικοί προέβαιναν σε τέτοιου είδους ενέργειες, θα αναλάμβανε πλήρως την ευθύνη.

Η βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τουρ Γιλντίζ Μπιτσέρ, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Σοϊλού για κατάχρηση εξουσίας.

«Αυτή η διαταγή δεν μπορεί να γίνει σεβαστή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες» δήλωσε μεταξύ άλλων η ίδια, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Πρόσθεσε ότι βάσει του ποινικού κώδικα κάθε πρόσωπο που ενθαρρύνει τη διάπραξη τέτοιων ενεργειών κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 5 ετών.

«Αυτές οι δηλώσεις είναι ξεκάθαρα εγκληματικές. Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι διατυπώνονται τέτοιες προτάσεις, ακόμα και σε ειρωνικό τόνο» τόνισε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης Μεχμέτ Ντουράκογλου, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Στήριξη στον υπουργό Εσωτερικών από τον εκπρόσωπο τύπου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  Ιμπραήμ Καλίν,  ο οποίος χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Σοϊλού ως «έκφραση αποφασιστικότητας».

suleyman-soylu


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....