ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Noμοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κατέθεσε το ΑΚP

| 16/7/2018 - 21:12


Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, κατέθεσε σήμερα ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στοχεύοντας στην ενίσχυση των εξουσιών των αρχών, την ώρα που η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία παρέμενε σε ισχύ για δύο χρόνια, αναμένεται να αρθεί αυτήν την εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο, που προτείνει το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποβλήθηκε στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu και αναμένεται να συζητηθεί από τους βουλευτές προσεχώς.

Στο κείμενο προτείνεται, μεταξύ άλλων, να εξουσιοδοτούνται οι τοπικές αρχές στο να περιορίζουν τις μετακινήσεις προσώπων που κρίνονται ότι θέτουν απειλή «στη δημόσια τάξη ή την ασφάλεια» ή ακόμα και να παρατείνουν τη διάρκεια κράτησης των υπόπτων.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, Μπουλέντ Τουράν, εξήγησε ότι το νομοσχέδιο των 28 άρθρων, διαβιβάστηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα.

To καθεστώς έκτακτης ανάγκης, που επιβλήθηκε λίγες ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, αναμένεται να αρθεί την Τετάρτη το βράδυ, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Εδώ και 2 χρόνια, σχεδόν 80.000 άνθρωποι οδηγήθηκαν στις φυλακές και περισσότεροι από 150.000 απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα λήξει εντός ολίγων ημερών. Ωστόσο, το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν σημαίνει ότι η μάχη μας εναντίον της τρομοκρατίας θα τερματιστεί» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

ErdoganProeklogikos


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....