ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Νεοναζί ένας από τους συλληφθέντες του Πειραιά για τη βομβιστική επίθεση

| 11/1/2018 - 14:41


Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής έγινε το πρωί στον Πειραιά για την εξάρθρωση νεοναζιστικού πυρήνα.

Έχουν ήδη γίνει τέσσερις συλλήψεις νεαρών που πρόσκεινται σε νεοναζιστική οργάνωση, οι οποίοι, σύμφωνα με το σχετικό ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους, είναι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου εμπρηστικού-εκρηκτικού μηχανισμού, αποτελούμενου από γκαζάκια, που είχε προκαλέσει έκρηξη και πυρκαγιά στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου.

Πρόκειται για έναν 26χρονο, έναν 21χρονο και δύο 19χρονους. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους. Ο 26χρονος που φέρεται να οργάνωσε και τους υπόλοιπους ήταν μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Απέλλα».

Παρόμοιες νεοναζιστικές οργανώσεις με πλήθος εμπρηστικών επιθέσεων σε καταλήψεις αντεξουσιαστών είναι η «Κόμπατ 18», όπου το «18» ανακαλεί τα αρχικά του ονόματος του Αδόλφου Χίτλερ (σημ. Adolf Hitler: 1+8) και μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνοι και για τη βεβήλωση με σβάστικα του μνημείου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και οι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», επίσης με πλήθος παρόμοιων επιθέσεων.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων βρέθηκαν στιλέτα, σιδερογροθιές, τρικάκια, σβάστικες και έντυπο υλικό που αποδεικνύει τις νεοναζιστικές τους πεποιθήσεις. Αργότερα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ ερευνάται αν οι συλληφθέντες είναι υπεύθυνοι και για τυχόν άλλες παρόμοιες ενέργειες ή αν συμμετείχαν και άλλα άτομα.

favelaPeiraias


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....