ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Σωρεία επιθέσεων φέρεται να είχε διαπράξει η ακροδεξιά οργάνωση που εξάρθρωσε η Αντιτρομοκρατική

| 6/3/2018 - 11:44


Σε σωρεία επιθέσεων με εκρηκτικούς-εμπρηστικούς μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ και εφόδους σε στέκια αντεξουσιαστών και μεταναστών, από εγκληματική ακροδεξιά ομάδα, που δραστηριοποιείται κυρίως στην Αττική, αλλά και στην επαρχία, φέρονται να εμπλέκονται οι προσαχθέντες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λένε ότι οι έξι προσαγωγές θα μετατραπούν σύντομα σε συλλήψεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι κατ’ οίκον έρευνες που είναι σε εξέλιξη γίνονται κατά κύριο λόγο στην Αττική, αλλά και σε πόλη της Ηπείρου και στη Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πολλές βόμβες μολότοφ και εκρηκτικές ύλες.

Οι υποθέσεις που ερευνά η Αντιτρομοκρατική αφορούν επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες και είναι περισσότερες από είκοσι. Η συγκεκριμένη οργάνωση μάλιστα έχει αναλάβει ευθύνη σε ιστοσελίδες του ακροδεξιού χώρου. Μεταξύ αυτών των επιθέσεων συγκαταλέγονται και αυτή στη «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.

Για την τελευταία έφοδο στη «Φαβέλα», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει για την ώρα ανάμειξη των έξι που κρατούνται, εκφράζεται ωστόσο αισιοδοξία ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε από τους εισβολείς, έχει αναγνωρίσει έναν από τους δράστες.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από την Αντιτρομοκρατική, αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....