ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Δρακόντεια μέτρα… ταλαιπωρίας για την επίσκεψη Ερντογάν

| 6/12/2017 - 14:40


Υπό τελική διαμόρφωση βρίσκεται το σχέδιο μέτρων για την άφιξη του τούρκου προέδρου ,  που επισκέπτεται τη χώρα μας στις 7 και 8 Δεκεμβρίου και έχουν ληφθεί σε συνεννόηση και με τη φρουρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπολογίζεται πως θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και σε αυστηρότητα θα θυμίζουν την επίσκεψη Ομπάμα.

Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ελεύθερους σκοπευτές σε αυτό και κατά μήκος της διαδρομής του προς το κέντρο της Αθήνας. Η άφιξή του αναμένεται περίπου στις 10.30 το πρωί.

Όσοι θα κινούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους, αφού θα μπλοκαριστούν για λόγους ασφαλείας. Ούτε τον κεντρικότερο σταθμό της πόλης, αυτόν του μετρό Συντάγματος, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αφού θα παραμείνει κλειστός έως την Παρασκευή, όταν και θα αναχωρήσει ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα  καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος και οι μετακινήσεις του αναμένεται να είναι ελάχιστες και κυρίως γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, για τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το απόγευμα θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο για το δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του.

erdoganreferendum2

Ο Ερντογάν θα έχει μαζί του έναν μικρό προσωπικό στρατό από δεκάδες τούρκους πράκτορες, σωματοφύλακες και κομάντος της προσωπικής του φρουράς, ενώ η αυτοκινητοπομπή του θα διαθέτει ίδια αυτοκίνηταν προκειμένου να μην είναι σε σαφές σε ποιο από αυτά πραγματικά θα βρίσκεται.

Οι δρόμοι θα παραδίδονται στην κυκλοφορία μόνο τις ώρες που θα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και θα κρίνει εκείνη την στιγμή το Κέντρο Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ.

Πυροτεχνουργοί, άντρες της Αντιτρομοκρατικής, άντρες της Ασφάλειας, της ΕΚΑΜ και διαφόρων άλλων υπηρεσιών θα σαρώσουν και σαρώνουν διαρκώς την περιοχή όπου θα βρίσκεται ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα το πρωί της Παρασκευής για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί οδικώς για την Κομοτηνή. Μετά το πέρας της επίσκεψής του εκεί θα αναχωρήσει για την χώρα του. Αντίστοιχα αυστηρά λοιπόν θα είναι τα μέτρα της ΕΛΑΣ και στη Θράκη.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....