ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Beat: Έχουμε καταβάλει 5 εκ. ευρώ σε φόρους και εισφορές στην Ελλάδα

| 1/11/2017 - 18:16

«Όχι απλώς φορολογούμαστε, ως οφείλουμε, αλλά έχουμε καταβάλει ποσό πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα», αναφέρει η Beat με αφορμή τις δηλώσεις Σπίρτζη κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών.


«Η Beat, όχι απλώς φορολογείται  ως οφείλει, αλλά έχει καταβάλει ποσό πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, με αφορμή τις δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη  κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών.

Η εταιρεία εξέφρασε προβληματισμό για την τοποθέτηση Σπίρτζη ενώ, όπως δηλώνει σε ανακοίνωσή της, ανήκει κατά 100% στη γερμανική τεχνολογική εταιρία Intelligent Apps, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό μέτοχό της. «Οποιαδήποτε άλλη αναφορά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», συμπληρώνει η εταιρεία.

Τονίζει επίσης ότι «αποτελεί επιχείρηση η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα, δραστηριοποιείται σε αυτή, διαθέτει σαφή νομική υπόσταση και πληροί απαρέγκλιτα όλες τις προϋποθέσεις και τις υποχρεώσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.  Έχει ελληνικό ΑΦΜ, υπάγεται στη ΦΑΕ Αθηνών, καταβάλει όλους τους νόμιμους φόρους και εισφορές, σεβόμενη πλήρως την ελληνική φορολογική και εργασιακή νομοθεσία».

«Η Beat δεν είναι εταιρεία παροχής μεταφορικού έργου. Δεν διαθέτει ούτε ταξί ούτε mini buses ούτε πούλμαν. Απλώς διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ οδηγού και πελάτη», συνεχίζει η εταιρεία και συμπληρώνει: «Η Beat δεν εισπράττει το κόμιστρο, αλλά ο ίδιος ο οδηγός. Τα χρήματα μένουν στην ελληνική οικονομία.  Δεν παρεμβαίνει στο κόμιστρο, αυτό ορίζεται και ελέγχεται από το κράτος».

Καταλήγοντας,  η Beat σημειώνει ότι στηρίζει την προσπάθεια ρύθμισης και εκσυγχρονισμού της αγοράς, την οποία ορθώς επιχειρεί το υπουργείο. «Δεν είμαστε απλώς έτοιμοι να συμβάλουμε στη δημόσια διαβούλευση, αλλά έχουμε και συγκεκριμένες προτάσεις ουσιαστικού εκσυγχρονισμού και βέλτιστων πρακτικών, ώστε το νέο πλαίσιο να είναι λειτουργικό, αλλά και βιώσιμο. Χωρίς αχρείαστη γραφειοκρατία που προκαλεί ασφυξία σε κάθε προσπάθεια καινοτομίας.  Χωρίς να πλήττονται οι χιλιάδες επαγγελματίες που συνεργάζονται. Χωρίς να επηρεάζει την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων μεταφορικών υπηρεσιών, για τις οποίες η Βeat αγαπήθηκε από το επιβατικό κοινό».

Dinner at the Presidential Palace in honour of the President of France Emmanuel Macron in Athens, Greece on September 7, 2017. /  Επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλίας,  Εμμανουέλ Μακρόν, στην Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου, 2017

Dinner at the Presidential Palace in honour of the President of France Emmanuel Macron in Athens, Greece on September 7, 2017. / Επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, στην Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου, 2017

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....