Χάσατε τον κωδικό σας;
Όροι Χρήσης
Η χρήση της ιστοσελίδας του UNFOLLOW σημαίνει ότι αποδέχεστε τους όρους που ακολουθούν.
 1. Το UNFOLLOW είναι μηνιαίο έντυπο περιοδικό. Κυκλοφορεί στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα, δώδεκα μήνες τον χρόνο.
 2. Το UNFOLLOW δημοσιεύει ερευνητικά ρεπορτάζ, θέματα πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας, πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις, πολιτιστική κριτική, κριτικές βιβλίου, κινηματογράφου, θεάτρου, εικαστικών, μουσικής κ.ά., ποίηση, λογοτεχνία, έργα σύγχρονης τέχνης, σκίτσα, φωτογραφίες, καθώς και σχολιαστικά κείμενα ποικίλων κατευθύνσεων. Η σύνταξη του περιοδικού καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ακρίβεια και την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων του περιοδικού, δεν αναλαμβάνει ωστόσο καμία ευθύνη για πράξεις ή παραλήψεις στις οποίες μπορεί να προβεί οποιοσδήποτε αναγνώστης εξαιτίας ή με αφορμή την ανάγνωση του περιοδικού. Τα δημοσιεύματα του περιοδικού τονίζεται ότι έχουν πληροφοριακό ή/και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και δεν αποσκοπούν να υποκαταστήσουν τις συμβουλές ειδικών, στους οποίους οι αναγνώστες πρέπει να απευθύνονται σε σχέση με οποιαδήποτε δική τους απόφαση.
 3. Η ιστοσελίδα του UNFOLLOW περιλαμβάνει όλη την ύλη που έχει δημοσιευτεί από το πρώτο τεύχος του εντύπου ως σήμερα – και ενημερώνεται με την ύλη του νέου τεύχους κάθε μήνα. Επίσης, περιλαμβάνει άρθρα δημοσιευμένα απευθείας στο διαδίκτυο. *Σημείωση: Η ύλη του UNFOLLOW από το τεύχος 1 (Δεκέμβριος 2011) ως και το τρέχον είναι διαθέσιμη με τη μορφή ψηφιοποιημένων τευχών στη σελίδα «Διαβάστε το UNFOLLOW όπως τυπώνεται στο χαρτί». Η html έκδοση της ιστοσελίδας περιλαμβάνει μέχρι στιγμής την ύλη του UNFOLLOW από το τεύχος 43 (Ιούλιος 2015) ως και το τρέχον. Η ύλη από το τεύχος 1 ως το τεύχος 42 βρίσκεται σε διαδικασία επιμέλειας. Στο επόμενο διάστημα, καθημερινά ολοένα μεγαλύτερο μέρος της ύλης θα είναι διαθέσιμο σε επιμελημένη μορφή.
 4. Η διαδικτυακή δημοσίευση της ύλης του εντύπου μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να εμφανίζει διαφοροποιήσεις από την έντυπη μορφή.
 5. Η ιστοσελίδα του UNFOLLOW είναι συνδρομητική. Πρόσβαση στην ύλη του περιοδικού έχουν οι συνδρομητές με έγκυρη, ενεργή συνδρομή. Το UNFOLLOW προσφέρει διάφορες έντυπες και ψηφιακές συνδρομές. Η ψηφιακή συνδρομή σάς εξασφαλίζει πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα, δηλαδή σε όλο το αρχείο του UNFOLLOW, για το διάστημα που θα επιλέξετε. Η έντυπη συνδρομή θα φέρνει κάθε μήνα το έντυπο UNFOLLOW στην πόρτα σας, οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρίσκεστε, ενώ όσο διαρκεί η έντυπη συνδρομή σας, σάς προσφέρουμε πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας, συνεπώς σε όλο το αρχείο του περιοδικού, δωρεάν. *Βλ. σημείωση στην παρ. 3. Οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα του UNFOLLOW που δεν είναι συνδρομητές μπορούν να περιηγηθούν στην αρχική σελίδα και σε άλλες πληροφοριακές σελίδες, όπως οι σελίδες περιεχομένων του κάθε τεύχους (οι οποίες είναι προσβάσιμες από τη σελίδα«Όλα τα τεύχη») ή οι σελίδες κατηγορίας (π.χ. «Άρθρα» ή «Ρεπορτάζ»).
 6. Το UNFOLLOW προσφέρει επιλεκτικά ορισμένα κείμενα από το αρχείο του δωρεάν (είναι δηλαδή προσβάσιμα χωρίς συνδρομή) για να διευκολύνει τη γνωριμία νέων αναγνωστών με την ύλη του.
 7. Με τη δημοσίευση της ανασχεδιασμένης ιστοσελίδας του, το UNFOLLOW δίνει ως προσφορά γνωριμίας τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να διαβάζουν δωρεάν τρία κείμενα της επιλογής τους κάθε μήνα (30 ημερολογιακές ημέρες). Το διάστημα ισχύος της προσφοράς είναι από τις 3 Δεκεμβρίου 2015 ως τις 26 Φεβρουαρίου 2016, για το διάστημα δηλαδή της κυκλοφορίας τριών τευχών του περιοδικού και των αντίστοιχων διαδικτυακών δημοσιεύσεων. Μετά την ανάγνωση τριών κειμένων, για να συνεχίσετε να διαβάζετε την ύλη του UNFOLLOW, σας καλούμε να γίνετε συνδρομητές. Από την καταμέτρηση των τριών κειμένων που προσφέρονται δωρεάν ανά μήνα, εξαιρούνται η αρχική σελίδα, η σελίδα «Έντυπη έκδοση», οι σελίδες περιεχομένων των τευχών και η σελίδα «Όλα τα τεύχη», η σελίδα «Διαβάστε το UNFOLLOW όπως τυπώνεται στο χαρτί» (όμως, για να διαβάσετε οποιοδήποτε ψηφιοποιημένο τεύχος, θα πρέπει να είστε συνδρομητές), οι σελίδες κατηγορίας (π.χ. «Άρθρα» ή «Ρεπορτάζ»), οι χρηστικές σελίδες (π.χ. «Συντάκτες και συνεργάτες» ή «Επικοινωνία»), καθώς και οι αναδημοσιεύσεις.
 8. To UNFOLLOW κατά περίπτωση προχωρά σε προσφορές, όπως η προσφορά δωρεάν ψηφιακών συνδρομών για τους ανέργους.
 9. Το UNFOLLOW καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποστέλλει τα τεύχη του στους συνδρομητές του και να αναρτά διαδικτυακά την ύλη του εγκαίρως, με την κυκλοφορία του τεύχους. Ενίοτε, ωστόσο, συμβαίνει είτε η κυκλοφορία του τεύχους να καθυστερήσει λόγω ρευστότητας της επικαιρότητας είτε η αποστολή των τευχών ή/και η ανάρτηση της ύλης να καθυστερήσει για τεχνικούς λόγους.
 10. Η εγγραφή σας ως συνδρομητή συνιστά δήλωση ότι τα στοιχεία που παρέχετε στο UNFOLLOW είναι ακριβή. Διατηρείτε την αποκλειστική ευθύνη για την επικαιροποίηση των στοιχείων σας καθ’ όλο το διάστημα της συνδρομής σας.
 11. Με κάθε συνδρομή αποκτάτε δικαίωμα πρόσβασης στην ιστοσελίδα προσωπικό και μη μεταβιβάσιμο. Το όνομα χρήστη σας και το συνθηματικό σας είναι για αποκλειστικά δική σας χρήση και δεν πρέπει να γνωστοποιούνται σε κανέναν άλλο. Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι η ασφάλεια του ονόματος χρήστη σας, του συνθηματικού σας ή άλλων στοιχείων σας, έχει παραβιαστεί, υποχρεούστε να ειδοποιήσετε άμεσα το UNFOLLOW στη διεύθυνση [email protected]. Σε περίπτωση που κοινοποιήσετε το όνομα χρήστη σας και το συνθηματικό σας, το UNFOLLOW διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει τη συνδρομή σας.
 12. Η συνδρομή σας θα ανανεώνεται αυτόματα, εκτός αν επιλέξετε να μην ανανεωθεί. Πριν από τη λήξη της συνδρομής σας και πριν από την αυτόματη ανανέωση, θα λαμβάνετε σχετική ειδοποίηση.
 13. Σε περίπτωση που θέλετε να διακόψετε τη συνδρομή σας, το UNFOLLOW δεν θα πραγματοποιήσει καμία επιστροφή χρημάτων για τις μηνιαίες συνδρομές. Για όλες τις άλλες συνδρομές -έντυπες ή ψηφιακές- θα επιστρέψει το ποσό των χρημάτων που αντιστοιχεί στο διάστημα από τη διακοπή της συνδρομής ως την προγραμματισμένη λήξη της. Η διακοπή της συνδρομής θα υπολογιστεί από την ημέρα λήψης του email με το οποίο θα ειδοποιείτε το UNFOLLOW για την επιθυμία διακοπής της συνδρομής σας, στη διεύθυνση [email protected].
 14. Κάθε νέος συνδρομητής εγγράφεται αυτόματα στο newsletter του UNFOLLOW. Το newsletter αποστέλλεται μηνιαία, καθώς και σε έκτακτες περιπτώσεις, όταν προκύπτει λόγος άμεσης επιπρόσθετης ενημέρωσης. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να μην επιβαρύνουμε τους συνδρομητές μας με συχνή ή επίμονη ηλεκτρονική αλληλογραφία. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter, χρησιμοποιήστε την επιλογή απεγγραφής που περιλαμβάνεται σε αυτό.
 15. Το UNFOLLOW καταβάλλει κάθε προσπάθεια να απαντά στην αλληλογραφία και στα ερωτήματα που του απευθύνουν οι αναγνώστες του. Αν αυτό, ωστόσο, δεν καταστεί δυνατόν, δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για παράλειψη απάντησης σε οποιαδήποτε αλληλογραφία.
 16. Το UNFOLLOW δεν προβλέπει σχολιασμό αναγνωστών στην ιστοσελίδα του.
 17. Το UNFOLLOW διατηρεί λογαριασμούς σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter και το You Tube, όπου αναρτά αποσπάσματα της ύλης του, συνδέσμους προς την ιστοσελίδα του και άλλο ενημερωτικό ή/και ψυχαγωγικό υλικό. Η δυνατότητα παρακολούθησης αυτών των λογαριασμών είναι ελεύθερη και παρά το γεγονός πως το UNFOLLOW καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διαγράφει τυχόν σχόλια χρηστών των κοινωνικών δικτύων που μπορεί να είναι προσβλητικά είτε για πρόσωπα που αναφέρονται στα δημοσιεύματα του περιοδικού είτε γενικότερα, καθώς και σχόλια ρατσιστικά, σεξιστικά ή με άλλον τρόπο υποστηρικτικά προς τον φασισμό ή την ακροδεξιά, δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για αυτά τα σχόλια.
 18. Το UNFOLLOW δημοσιεύει διαφημίσεις τόσο στην έντυπη μορφή του όσο και στην ιστοσελίδα του. Το περιεχόμενό τους αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των διαφημιζόμενων.
 19. Το UNFOLLOW δεν δέχεται διαφημίσεις από το κράτος ή από τον τραπεζικό τομέα. Η δέσμευση αυτή δεν περιλαμβάνει τους διαφημιστικούς χώρους στην ιστοσελίδα όπου γίνεται χρήση της υπηρεσίας Google Adsense, επί του διαφημιστικού περιεχομένου της οποίας το UNFOLLOW δεν ασκεί κανέναν έλεγχο.
 20. Το UNFOLLOW κατά περίπτωση προχωρεί σε συνεργασίες «χορηγίας επικοινωνίας» με επιλεγμένες πολιτιστικές ή άλλες παραγωγές. Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να δημοσιεύσει καταχωρήσεις ή και να προβεί σε προωθητικές ενέργειες ή σε διαφόρων ειδών προσφορές προς τους αναγνώστες του. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, η σχέση του UNFOLLOW ως χορηγού επικοινωνίας με τη συγκεκριμένη παραγωγή θα δηλώνεται ρητά. Η συνεργασία «χορηγίας επικοινωνίας» δεν συνεπάγεται αυτομάτως θετική κριτική αντιμετώπιση της εκάστοτε παραγωγής στο πλαίσιο της ύλης του περιοδικού, αντιθέτως η απόφαση τόσο για δημοσιογραφική κάλυψη όσο και για το περιεχόμενό της παραμένει πάντοτε στην ευθύνη του εκάστοτε συντάκτη υπό την εποπτεία της αρχισυνταξίας και της διεύθυνσης σύνταξης.
 21. Ο τίτλος και ο λογότυπος ανήκουν στο UNFOLLOW και η χρήση τους δεν επιτρέπεται παρά μόνο στο πλαίσιο συνεργασίας με το περιοδικό και μόνον εφόσον έχει παραχωρηθεί έγγραφη άδεια.
 22. Τα πνευματικά δικαιώματα της ύλης του UNFOLLOW ανήκουν στον εκάστοτε συντάκτη ή άλλο δημιουργό και στο UNFOLLOW.
 23. Η αναδημοσίευση της ύλης του UNFOLLOW απαγορεύεται χωρίς έγγραφη άδεια, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν στη διεύθυνση [email protected].
 24. Οποιαδήποτε αναφορά σε δημοσίευμα του UNFOLLOW συνεπάγεται την υποχρέωση αναφοράς του τίτλου του δημοσιεύματος, του τίτλου του περιοδικού και του συντάκτη του δημοσιεύματος. Αν η αναφορά γίνεται στο διαδίκτυο, συνεπάγεται την υποχρέωση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου προς την ιστοσελίδα του UNFOLLOW, με ευκρινή τρόπο. Η τοποθέτηση ενεργού συνδέσμου δεν απαλλάσσει από την υποχρέωση αναφοράς του τίτλου του δημοσιεύματος, του τίτλου του περιοδικού και του συντάκτη του δημοσιεύματος – και σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί μόνη η αναγραφή της λέξης «πηγή».
 25. Σύντομα αποσπάσματα από τα κείμενα του UNFOLLOW μπορούν να χρησιμοποιηθούν δίχως άδεια, από τη στιγμή που τίθενται σε εισαγωγικά και αναφέρεται η πηγή τους με τον τρόπο που προσδιορίζεται στην παρ. 21.
 26. Η ύλη του UNFOLLOW μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε έκταση δίχως άδεια σε μορφωτικό πλαίσιο, για σχολικές και πανεπιστημιακές εργασίες ή εισηγήσεις σε δημόσιες συζητήσεις, ημερίδες, συνέδρια κτλ, με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται η πηγή με τον τρόπο που προσδιορίζεται στην παρ. 21. Η ελεύθερη αυτή χρήση δεν περιλαμβάνει ενδεχόμενη έκδοση των εργασιών ή των πρακτικών, περίπτωση στην οποία απαιτείται έγγραφη άδεια από το UNFOLLOW.
 27. Για κάθε άλλη αναδημοσίευση ύλης του UNFOLLOW απαιτείται άδεια, την οποία μπορείτε να ζητήσετε με email στη διεύθυνση [email protected]. Το UNFOLLOW, αφότου ειδοποιηθεί και παραχωρήσει άδεια εγγράφως, επιτρέπει κατά περίπτωση την αναδημοσίευση της ύλης του δίχως οικονομική επιβάρυνση, αν ο σκοπός της αναδημοσίευσης είναι μη κερδοσκοπικός.
 28. Το UNFOLLOW μπορεί να δημοσιεύσει τροποποιήσεις, διορθώσεις ή συμπληρώσεις στα δημοσιεύματά του, χωρίς προειδοποίηση.
 29. Το UNFOLLOW μπορεί να αλλάξει τον αριθμό τευχών που δημοσιεύει κάθε χρόνο, καθώς και τον αριθμό των σελίδων του, χωρίς προειδοποίηση. Μπορεί επίσης να αλλάξει την τιμή τεύχους του ή των συνδρομών του (δίχως να επηρεάσει ήδη ισχύουσες συνδρομές, παρά μόνο από τον επόμενο χρόνο ανανέωσής τους), χωρίς προειδοποίηση. Μπορεί, τέλος, να τροποποιήσει τη μορφή ή και να διακόψει την προσφορά οποιασδήποτε συνδρομητικής υπηρεσίας ανά πάσα στιγμή με απλή ειδοποίηση στη διεύθυνση email που δηλώνεται στη συνδρομή και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα έχει καμία άλλη υποχρέωση εκτός από την επιστροφή του ποσού της συνδρομής που αντιστοιχεί στο εναπομείναν διάστημα για το οποίο αυτή θα ίσχυε.
 30. Το UNFOLLOW διανέμεται σε περίπτερα και κέντρα Τύπου σε όλη την Ελλάδα και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι ευρύτατα διαθέσιμο, δεν αναλαμβάνει όμως καμία ευθύνη σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμο σε κάποια περιοχή. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολία να βρείτε το UNFOLLOW, σας παρακαλούμε να μας ειδοποιήσετε με email στη διεύθυνση [email protected], δίνοντάς μας τα ακριβή στοιχεία του σημείου πώλησης όπου αδυνατείτε να βρείτε το UNFOLLOW. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ευρετήριο περιοδικών του πρακτορείου διανομής. Εναλλακτικά, δείτε τις επιλογές συνδρομών μας, ώστε να μην χάνετε ποτέ ούτε ένα τεύχος.
 31. Το UNFOLLOW καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια η ιστοσελίδα του να είναι πάντοτε online. Δεν αναλαμβάνει όμως καμία ευθύνη σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο η ιστοσελίδα καταστεί για οποιοδήποτε διάστημα μη διαθέσιμη.
 32. Το UNFOLLOW καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια η ιστοσελίδα του να παραμένει καθαρή από κακόβουλο λογισμικό. Δεν αναλαμβάνει όμως καμία ευθύνη σε περίπτωση που κάποιος χρήστης αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Η ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο αποτελεί ευθύνη του χρήστη της ιστοσελίδας, ο οποίος υποχρεούται να λάβει κάθε μέτρο προστασίας.
 33. Κάθε χρήστης της ιστοσελίδας του UNFOLLOW είναι υπεύθυνος για την ορθή χρήση της σύμφωνα με τους όρους αυτούς και την κοινή λογική. Οποιαδήποτε παραβίασή τους, καθώς και οποιαδήποτε απόπειρα παρέμβασης στην ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο, θα οδηγήσουν στη διακοπή της συνδρομής του χρήστη και σε όποια νομική κίνηση το UNFOLLOW κρίνει ότι απαιτείται για την προστασία του.
 34. Το UNFOLLOW μπορεί να τροποποιήσει αυτούς τους όρους οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση.
 35. Η χρήση της ιστοσελίδας του UNFOLLOW σημαίνει ότι αποδέχεστε αυτούς τους όρους.