Mητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία
«Σε μια δημοκρατία δεν μπορείτε “να τελειώσετε” τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.
«Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα», πρόσθεσε μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.
«Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τη Δημοκρατία. Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης. Μετατρέπετε την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας. Καλλιεργείτε τη συνωμοσιολογία και τη χυδαιότητα στον πολιτικό διάλογο», υπογράμμισε.
Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στη χρονική συγκυρία της συζήτησης, τονίζοντας πως η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «άνοιξε» το Σκοπιανό με τον πλέον λανθασμένο τρόπο, σε λάθος περίοδο, χωρίς συνεννόηση και χωρίς να ζητεί την αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ. «Πριν από δύο μήνες πανηγυρίζατε για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Στην Κύπρο αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε.
«Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι μία κανονική χώρα σήμερα, γιατί δεν έχει μία κανονική κυβέρνηση», ανέφερε και πρόσθεσε πως αν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει την αναπτυξιακή τροχιά των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών «δεν θα ήμασταν σήμερα μια ασθενής χώρα».
«Νομίζετε ότι αυτά που γίνονται σήμερα στη Βουλή δεν τα βλέπουν οι γείτονές μας που αποθρασύνονται κάθε μέρα; Δεν τα βλέπουν οι ξένοι επενδυτές που επιζητούν σταθερότητα σε μια χώρα με πολιτική ομαλότητα; Δεν τα βλέπουν οι πολίτες που αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους;», διερωτήθηκε. «Το ελληνικό πολιτικό σύστημα εμφανίζεται σπαρασσόμενο και αυτό είναι αποκλειστικά δικό σας επίτευγμα κύριε Τσίπρα», είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε «γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης;». «Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια;» είπε και σημείωσε πως στελέχη της ΝΔ ζήτησαν να εξαιρεθούν από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.