Φασιστικό παραλήρημα μισαλλοδοξίας ξανά από τη Χρυσή Αυγή στη βουλή
Εθνικολαϊκιστικό ντελίριο μισαλλοδοξίας της Χρυσής Αυγής στη βουλή για το θέμα του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου με τους χρυσαυγίτες να επιχειρούν σπέκουλα και να κάνουν λόγο για «εθνοπροδότες» και «αμερικανομπολσεβίκους».
Οι κλιμακούμενες υβριστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε βάρος των κομμάτων παρολίγον να οδηγήσουν στην επιβολή πειθαρχικών μέτρων. Η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου προειδοποίησε ότι για τη λήψη μέτρων, αν συνεχιστεί η αξιοποίηση του βήματος της Βουλής για ρητορική μίσους ενώπιον, μάλιστα, μαθητών που εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.
Την αρχή έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Αϊβατίδης, ο οποίος κάλεσε όλους τους Έλληνες και όσους αισθάνονται Έλληνες στο συλλαλητήριο της Κυριακής.
Ο Σπύρος Δανέλλης, από το Ποτάμι, έσπευσε να σχολιάσει ότι η Χρυσή Αυγή τρίβει τα χέρια της γιατί το πολιτικό σύστημα δεν έχει την ψυχραιμία να χειριστεί το ονοματολογικό και ζήτησε οι αγνοί πατριώτες να μην πέφτουν θύματα άγνοιας και παραπληροφόρησης.
«Εμείς έχουμε αποδείξει ότι στο μυαλό μας και στις πολιτικές μας συμπεριφορές έχουμε μόνο, μα μόνο, τα συμφέροντα της χώρας και αυτά θα υπερασπιστούμε» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Κρατήσαμε, κρατάμε και θα κρατήσουμε στάση που δεν θα υπονομεύει την πατρίδα μας, όποιος και αν κυβερνάει. Οι απόψεις μας είναι καθαρές, είναι σταθερές, μας βοηθάει και το αρχείο του ΥΠΕΞ σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση».
Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε και την ανακοίνωση της κ. Γεννηματά, ότι δηλαδή το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί αναγκαία μία συνολική λύση στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η αναθεώρηση του Συντάγματος της FYROM, «όπως το άρθρο 7 που αναφέρεται στη γλώσσα τους ως Μακεδονική, και το άρθρο 49 που λέει ότι η δημοκρατία τους, το κράτος τους, φροντίζει για τα δικαιώματα των ανθρώπων που ανήκουν στον μακεδονικό λαό, σε γειτονικές χώρες».
«Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Σας έχουμε πει ότι επιδιώκουμε λύση ενιαία και αδιαίρετη, αλλά αυτό που δυστυχώς φαίνεται ότι πάει να κάνει η κυβέρνηση είναι να συμφωνήσουμε στο όνομα, να συμφωνήσουμε να μπει στο ΝΑΤΟ το γειτονικό κρατίδιο και τα υπόλοιπα τα βλέπουμε στην πορεία. Δυστυχώς, έχει καεί η γούνα μας από παρόμοιες διαδικασίες. Σας αναφέρω το παράδειγμα της Αλβανίας που συμφωνήσαμε να μπει στο ΝΑΤΟ και ύστερα είδαμε μία αναθεώρηση όσον αφορά την διευθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μέσω του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
«Δεύτερη βασική προϋπόθεση είναι η εξάλειψη κάθε αλυτρωτισμού από τη γειτονική χώρα και χαίρομαι πολύ διότι αφότου η ΝΔ το έθεσε σε δημόσιο διάλογο, ακολούθησαν και άλλα κόμματα και τουλάχιστον σε αυτό το σημείο αρχίζει και σχηματίζεται μία εθνική γραμμή. Πρέπει να υπάρχει μία ονομασία, η οποία να είναι αποδεκτή και από την Ελλάδα και αυτή να είναι erga omnes» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ..
Για πολιτικό σλάλομ κατηγόρησε τη ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς. «Αν μπορέσουμε να φέρουμε σε αυτήν την αίθουσα μία λύση συνολική, τότε θα βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση η ΝΔ. Διότι μέσα στους κόλπους τους υπάρχει η ακροδεξιά συνιστώσα και δεν θα ξέρει τότε η ηγεσία της ΝΔ από πού να φύγει και πώς να σταθεί» υπογράμμισε.