FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από Καναδά, Μεξικό και ΕΕ ανακοίνωσε ο Τραμπ

| 31/5/2018 - 18:42

Eπιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν oι ΗΠΑ, διαμορφώνοντας σκηνικό ενδεχόμενου εμπορικού πολέμου με κάποιους από τους σημαντικότερους συμμάχους τους.

Δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου από την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό θα τεθούν σε ισχύ τα μεσάνυχτα (07:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο Αμερικανός  υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος . «Προσβλέπουμε στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, τόσο με τον Καναδά και το Μεξικό από τη μία πλευρά, και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την άλλη, επειδή υπάρχουν άλλα θέματα τα οποία πρέπει επίσης να επιλύσουμε», είπε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εφαρμόσει αντίμετρα ξεκαθάρισε  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

«Η ΕΕ πιστεύει ότι οι μονομερείς δασμοί από την πλευρά των ΗΠΑ αντίκεινται στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Είναι προστατευτισμός, καθαρά και απλά», τόνισε.

«Η ΕΕ δεν μπορεί να μείνει άπραγη. Είμαστε ικανοί να κάνουμε ακριβώς το ίδιο» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου η ομάδα των χωρών αυτών εξαιρείται από τους δασμούς έως και αύριο 1 Ιουνίου.

juncker-jean-claude-120217

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]