unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τραμπ επιμένει στη σκληρή γραμμή  

| 31/1/2018 - 12:39


 

Παρότι ζήτησε από τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να συνεργαστούν σε διακομματική βάση ο Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας την ετήσια ομιλία State of the Union επέμεινε σε σκληρή γραμμή σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό.

Κάνοντας την πρώτη ομιλία “State of the Union” ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν θέλησε να κάνει παραχωρήσεις στους δημοκρατικούς επιμένοντας ότι οποιαδήποτε προστασία των ανήλικων τέκνων παράνομων μεταναστών θα πρέπει να συνδεθεί με ακόμη πιο σκληρά μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης, έχοντας και το βλέμμα του στραμμένο στις εκλογές για το Κογκρέσο το Νοέμβριο.

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε την ομιλία του, που παραδοσιακά αποσκοπεί στο να παρουσιάσει ο εκάστοτε ένοικος του Λευκού Οίκου το γενικό περίγραμμα της πολιτικής του, για να δείξει ότι έχει τον έλεγχο σε μια περίοδο που η προεδρία του είναι στο στόχαστρο εξαιτίας της δικαστικής διερεύνησης για τις υποτιθέμενες σχέσεις με τη Ρωσία, θέμα στο οποίο απέφυγε αναφερθεί.

Ως προς την εξωτερική πολιτική κατήγγειλε για άλλη μια φορά τη Βόρεια Κορέα και ενημέρωσε ότι υπέγραψε εντολή για να παραμείνει σε λειτουργία η διαβόητη στρατιωτική φυλακή στον κόλπο του Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Ως προς την οικονομική πολιτική επανέλαβε το σχέδιο του για μεγάλο πρόγραμμα έργων υποδομής που θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από ομοσπονδιακές, πολιτειακές και ιδιωτικές πηγές.

Πάντως, οι πρώτες δημοσκοπήσεις έδειξαν γενικά ότι η ομιλία του είχε αρκετά θετική αποδοχή στο κοινό.

αρχείο λήψης (2)

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....