unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
FREE - ΑΡΘΡΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

| 30/11/2017

«Τα δικαιώματα των μειονοτήτων πρέπει να προστατεύονται. Μόνο τότε λειτουργεί σωστά η Δημοκρατία μας», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ από τις Βρυξέλλες.


«Φιλοδοξία μου, η Ελλάδα να μην είναι το σύμβολο των προβλημάτων της Ευρωζώνης, αλλά να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη συζήτηση για το πώς θα πάμε την Ευρωπαϊκή Ένωση μπροστά»,  δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες.

«Παρά την οικονομική κρίση, η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών υποστηρίζουν την έννοια της Ενωμένης Ευρώπης», πρόσθεσε.

«Πρέπει να καταβάλουμε μια συστηματική προσπάθεια για να πείσουμε τους πολίτες ότι οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στη δική μας ατζέντα, είναι μεταρρυθμίσεις καλές για την Ελλάδα και, παράλληλα, ικανές να καταστήσουν την Ελλάδα ισχυρή σε μια ισχυρή Ευρώπη. Πρέπει να αποκτήσουμε την ιδιοκτησία της μεταρρυθμιστικής μας ατζέντας», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «στην Ελλάδα, το πολιτικό σύστημα υποφέρει από την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει η πεποίθηση ότι οι πολιτικές ελίτ έχουν αποτύχει και αυτό έχει δώσει, σε κάποιο βαθμό, ώθηση στις δυνάμεις του λαϊκισμού…  Ο λαϊκισμός μπορεί να έχει υποστεί ήττες σε συγκεκριμένες χώρες, αλλά δεν πρόκειται να εξαλειφθεί όσο υπάρχουν οι κινητήριες δυνάμεις που του δίνουν ώθηση. Απαιτείται, πρώτα από όλα, ειλικρίνεια και εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων. Δεν γίνεται να υπόσχεσαι προεκλογικά πράγματα που δεν μπορείς να εφαρμόσεις μετεκλογικά».

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για τη δήλωσή του ότι «η Δημοκρατία πρέπει να είναι εργαλείο επιβολής της θέλησης των πολλών» και συμπλήρωσε ότι «δεν λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο οι δημοκρατικοί θεσμοί». «Τα δικαιώματα των μειονοτήτων πρέπει να προστατεύονται» είπε και συνέχισε: «Μόνο τότε λειτουργεί σωστά η Δημοκρατία μας».

Αναφερόμενος στους ελέγχους Ελλήνων επιβατών σε γερμανικά αεροδρόμια, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ντροπιαστική» τη διαδικασία και τόνισε ότι «δεν είναι αποδεκτό να συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....