ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Ζάεφ: Η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει στην ΠΓΔΜ

| 14/12/2018 - 21:23


Tην πεποίθηση ότι οι συνταγματικές τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνησή του, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα αποσπάσουν την στήριξη των βουλευτών και ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιανουαρίου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Σημείωσε ότι στις προτεινόμενες τροπολογίες «δεν υπάρχει τίποτα κρυφό», καθώς αποτελούν «έντιμη προσέγγιση στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ερωτηθείς σχετικά με δήλωση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι θα παραιτηθεί μόλις το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ψηφίσει τις συνταγματικές τροπολογίες και αν αυτό θα επηρεάσει τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα, στην ελληνική κυβέρνηση, την ελληνική αντιπολίτευση και στον ελληνικό λαό.

«Έχω εμπιστοσύνη και στον κ. Καμμένο, που είναι επίσης μέρος της κυβέρνησης. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε μία τέτοια ιστορική συμφωνία, επειδή η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες, και για τους δύο λαούς», τόνισε ο πρωθυπουργός της FYROM.

«Η διαδικασία που βρίσκεται μπροστά μας είναι σοβαρή και ουσιαστική. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου έχει οριστεί για τις 9 Ιανουαρίου και πιστεύω ότι, όχι πάνω από δέκα μέρες μετά, θα καταφέρουμε να ψηφίσουμε τις τελικές τροπολογίες», κατέληξε ο Ζόραν Ζάεφ.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....