ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Χημικά, μπουκάλια, πέτρες στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

| 12/1/2018 - 14:32


Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή. «Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες», δηλώνει ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ένταση επικράτησε μετά το τέλος της πορείας του ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου στο κέντρο της Αθήνας όταν δεκάδες μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή από τα σκαλιά που βρίσκονται στο πλάι του Άγνωστου Στρατιώτη. Αναφέρεται ότι τα ΜΑΤ έριξαν χημικά για να αποτρέψουν την εισβολή.

Η πορεία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι. Χαρακτηριστικό της έκτασης της πορείας το γεγονός πως όταν η κεφαλή της πορείας βρισκόταν χαμηλά στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο πλάι της Βουλής, τα τελευταία μπλοκ ήταν περίπου στην Ομόνοια.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει, έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη».

Παράλληλα εξελίσσεται κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς απεργούν για όλο το 24ωρο οι εργαζόμενοι στο μετρό, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. Ωστόσο, κυκλοφορούν κανονικά λεωφορεία και τρόλεϊ.

«Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων», αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01  έως τις 24.00.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στα νέα προαπαιτούμενα που συνοδεύουν το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

PAME1

 

 

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....