ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Ξεκίνησε η διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων

| 27/10/2017 - 19:15

Ξεκίνησε και πάλι η διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Την ικανοποίηση για την απόφαση των εκδοτών να άρουν την αναστολή διανομής συγγραμμάτων στους φοιτητές εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.


Ξεκίνησε  η διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, που είχε διακοπεί στις αρχές Οκτωβρίου. Την αναστολή είχαν αποφασίσει οι εκδότες επιστημονικών βιβλίων επικαλούμενοι καθυστερήσεις στις πληρωμές από το υπουργείο Παιδείας.

«Κατόπιν συνεδριάσεως του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, αποφασίστηκε η άρση της αναστολής διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων» αναφέρει σε επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γιώργο Αγγελόπουλο, ο Πρόεδρος του ΣΕΕΒΙ Αλέξανδρος Παπαζήσης.

«Η δωρεάν διανομή των συγγραμμάτων θα γίνει κανονικά», δηλώνει την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας σημειώνοντας ότι προκλήθηκε  περιττή η ανησυχία.

Την ικανοποίηση για την απόφαση των εκδοτών να άρουν την αναστολή διανομής συγγραμμάτων στους φοιτητές, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. «Είμαστε προσηλωμένοι στο να επιταχύνουμε τις διαδικασίες προκειμένου να ικανοποιηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις μας απέναντι στους εκδότες και βεβαίως θέλουμε να συζητήσουμε και θέματα που  τίθενται  ως προς το οικονομικό, αλλά και ως προς το επιστημονικό σκέλος των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων», πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν αντιδράσει στην παύση της διανομής συγγραμμάτων, ενώ εχθές συμμετείχαν σε συλλαλητήριο με συγκέντρωση στη βουλή όπου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....