ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Βολές ΝΔ κατά Σπίρτζη για τις ουρές στα ΜΜΜ

| 31/10/2017 - 18:54

Επίθεση της ΝΔ στο υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για τις ουρές στα γκισέ των μέσων μεταφοράς. «Χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται για μια δουλειά, που κανονικά δεν θα χρειαζόταν πάνω από 10 λεπτά», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.


Για  παροιμιώδη ανικανότητα χρεώνει του Χρήστου Σπίρτζη κάνει λόγο η ΝΔ με φόντο την ταλαιπωρία και τις τεράστιες ουρές στα γκισέ των μέσων μεταφοράς  για τις νέες προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει στον υπουργό Μεταφορών τέσσερα ερωτήματα:

-Για ποιο λόγο υποχρέωσαν τους επιβάτες να καταθέτουν ΑΜΚΑ και αντίγραφο ταυτότητας για μια απλή έκδοση μηνιαίας κάρτας στο μετρό;

-Γιατί δεν προγραμμάτισαν η έκδοση και η φόρτιση της κάρτας να γίνεται μέσω διαδικτύου;

-Θα υιοθετήσει η κυβέρνηση την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας (κατατέθηκε στις 15 Οκτωβρίου) να μην καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο της μιας διαδρομής των 1,4 ευρώ και οι επιβάτες να μην εξαναγκάζονται αναγκαστικά στην αγορά της ATH.ENA Card;

-Γιατί δεν προβλέφθηκαν στα πακέτα εκπτωτικών εισιτηρίων οι ειδικές κατηγορίες πολιτών που δικαιούνται μειωμένο (φοιτητές, άνω των 65 ετών κ.λ.π.) με συνέπεια να καταργείται στην ουσία του το εκπτωτικό εισιτήριο;

Αναφορικά με την απολογία του υπουργού Μεταφορών για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, η αξιωματική αντιπολίτευση  δια του αρμόδιου Τομεάρχη της Χρήστο Μπουκώρο σημειώνει ότι είναι «κατόπιν εορτής και δεν έχει κανένα αντίκρισμα, αφού χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται για μια δουλειά, που κανονικά δεν θα χρειαζόταν πάνω από 10 λεπτά.

Τέλος, η ΝΔ σημειώνει ότι η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα θα έπρεπε να ήταν πλαστική κι όχι χάρτινη, καθώς  μπορεί εύκολα να χαθεί και να καταστραφεί.

«Παρεμφερείς λύσεις έχουν επιλέξει όλες οι προηγμένες χώρες, αλλά η κυβέρνηση παραδόξως δεν τις υιοθέτησε παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας»,  αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

metro


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....