ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Βίτσας: Στόχος μας η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό

| 13/9/2018 - 22:12


Την ανάγκη συλλογικών λύσεων και απαντήσεων στο προσφυγικό – μεταναστευτικό υπογράμμισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας στο πλαίσιο υπουργικής διάσκεψης για την ασφάλεια και τη μετανάστευση που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Βιέννη.

 

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι, όπως είπε, να αποφευχθούν οι μονομερείς ενέργειες και να θεσμοθετηθεί μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο.

 

Ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι η εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Υπογράμμισε πως η Τουρκία αποτελεί χώρα με ιδιαίτερη σημασία για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί της.

 

Σχετικά με την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνον στην διαχείριση των συνόρων, αλλά θα πρέπει να ενσωματώνει ως κεντρικούς άξονες τις διαστάσεις της υποδοχής και του ασύλου.

 

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επανέλαβε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών και πως η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της με το παραπάνω. Κάλεσε δε τα κράτη- μέλη να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους στους τομείς της υποδοχής και του ασύλου.

vitsas

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....