ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Β. Κικίλιας: Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συναλλάχθηκε με καταδικασμένο λαθρέμπορο

| 23/11/2017 - 14:17

«Στην υπόθεση Καμμένου πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Άλλο το απόρρητο, άλλο το κουκούλωμα», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του.


«Στην υπόθεση Καμμένου πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Άλλο το απόρρητο, άλλο το κουκούλωμα», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον ΘΕΜΑ FM. Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ χαρακτήρισε την υπόθεση ύποπτη, θολή και σκανδαλώδη, σημειώνοντας ότι πρέπει να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή.

«Έχουμε μια υπόθεση που παρότι υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας δήλωναν σε κάθε τόνο γραπτώς και προφορικώς ότι η Σαουδική Αραβία δεν χρειάζεται κανέναν μεσάζοντα για μια διακρατική συμφωνίας πώλησης βλημάτων ύψους 66 εκατ. ευρώ, οι κύριοι της κυβέρνησης προχώρησαν εν κρυπτώ και με γρήγορο, βιαστικό και περίεργο τρόπο στην υπογραφή της σύμβασης με τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συναλλάχθηκε με έναν καταδικασμένο λαθρέμπορο από το 2011, ο οποίος διώκεται και σε άλλες χώρες, για μια πώληση στρατιωτικού υλικού σε αυτόν και όχι με διακρατική συμφωνία government to government, με χαρτιά αμφιβόλου προέλευσης που υπογράφονται από έναν συνταγματάρχη που έχει αποστρατευτεί και έρχεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας και λέει ότι δεν τον αναγνωρίζει και λέει να κάνουμε απευθείας συμφωνία».

kikiliaas

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι τόσα χρόνια στις πλάτες των ελλήνων πολιτών έχουν παιχτεί πικρά παιχνίδια από μεσάζοντες και για αυτό το λόγο ήρθε το 2011 νόμος που απαγορεύει τους μεσάζοντες.

«Η ελληνική κοινωνία θέλει να σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα και όχι να την υπερφορολογούμε. Η ΝΔ θα αξιοποιήσει όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα που έχει στη φαρέτρα της και της παρέχει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Και σίγουρα το θέμα Καμμένου δεν τελειώνει με τη συζήτηση της Δευτέρας. Επί δεκαεπτά μέρες η ελληνική κοινωνία, που έχει υποφέρει τα πάνδεινα, άκουγε για το πάρτι των εξοπλισμών και έβλεπε έναν πρωθυπουργό να μένει σιωπηλός. Όταν άρχισαν να τρίζουν καρέκλες τότε αποφάσισε να εμφανιστεί και μας κουνάει μάλιστα και το δάχτυλο. Αντί να συζητάμε για πρίγκιπες της Σαουδικής Αραβίας, ας παρακολουθήσουμε για πόσο ακόμα οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα μείνουν σφιχταγκαλιασμένοι για την εξουσία», συνέχισε ο τομεάρχης της ΝΔ, ο οποίος εκτίμησε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν θα απαντήσει επί της ουσίας και θα προσπαθήσει να πετάξει την μπάλα στη εξέδρα, δίνοντας ακόμα μια μάχη εντυπώσεων».


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....