ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Τσίπρας σε Ερντογάν: Σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο – Σας καλέσαμε για να χτίσουμε γέφυρες, όχι για να υψώσουμε τείχη

| 7/12/2017 - 15:37


Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε, ωστόσο σε ηπιότερους τόνους, την τοποθέτηση του Προκόπη Παυλόπουλου σχετικά με τον σεβασμό που απαιτείται από δύο κράτη για το Διεθνές Δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητά τους.

«Η ευθύνη μας είναι να οικοδομήσουμε τη συνεννόηση και τον διάλογο, και να βρούμε λύσεις σε σύνθετα προβλήματα, σε σύνθετες προκλήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος το μεσημέρι τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νίκος Λυμπερτάς/SOOC

Νίκος Λυμπερτάς/SOOC

«Ο σκοπός της πρόσκλησής σας είναι να επιδιώξουμε να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ μας και όχι να υψώσουμε τείχη. Και θέλω να πιστεύω πως αυτός είναι και ο δικός σας σκοπός», είπε ο κ. Τσίπρας στον διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων και πρόσθεσε: «Ως μηχανικός που είμαι, ξέρω καλά ότι για να χτίσουμε γέφυρες πρέπει να τις χτίσουμε σε σταθερά θεμέλια, και σταθερά θεμέλια στις σχέσεις δύο χωρών είναι ο αλληλοσεβασμός, ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, ο σεβασμός στις διεθνείς Συνθήκες, στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών. Διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες υπήρχαν πάντα, υπάρχουν και σήμερα, οι θέσεις σας είναι γνωστές, όπως και οι δικές μας άλλωστε είναι γνωστές και σαφείς. Αυτό που έχει σημασία είναι, πέρα από τις διαφορές, να ψάχνουμε να βρούμε συγκλίσεις αλλά και τις διαφορές μας, τις διαφωνίες μας να τις διατυπώνουμε με εποικοδομητικό τρόπο χωρίς υπερβολές, χωρίς προκλήσεις, με σεβασμό στην άλλη άποψη».


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....