ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Μπουτάρη για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

| 25/5/2018 - 12:14


«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Μπουτάρη στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων στην αρχή της συνάντησής τους, στο γραφείο του δημάρχου, αναφερόμενος στη φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η στάση του δημάρχου έχει γίνει σύμβολο και τόνισε ότι μπορεί να λένε κάποιοι ότι η επίθεση ήταν τυχαία και αυθόρμητη, όμως ήταν οργανωμένη.

«Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις», είπε ο πρωθυπουργός στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στην αρχή της συνάντησής τους, στο δημαρχείο.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, που από τη μια, όπως τόνισε, έχει μια μακρά παράδοση αγώνων, από την άλλη, έχει και το μαύρο παρελθόν ρατσιστικών και εθνικιστικών γεγονότων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω Facebook να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Ενθάρρυνα τον Γιάννη Μπουτάρη να βγει μπροστά ηγούμενος δημοκρατικού μετώπου», μάλλον φωτογραφίζοντας τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και την ώρα που γίνονταν όλα αυτά, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι θα ήταν ικανοποιημένος αν οι συλλογικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούσαν στη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Μπουτάρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, εφόσον ο ίδιος το επιθυμούσε.

TsiprasMpoutarisA


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....