FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τσίπρας: «Υπάρχει ένα τυχοδιωκτικό αμόκ στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη»

| 8/11/2017 - 13:56

«Μακριά από μένα το αριστερό success story», τόνισε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


«Μακριά από μένα το αριστερό success story. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και δεν έχουμε το δικαίωμα να επαναπαυτούμε», τόνισε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας όμως ότι είναι αθεράπευτα αισιόδοξος.

«Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα», είπε ο κ. Τσίπρας, «με στόχο να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια μακρά περίοδος καταστροφικής κρίσης και απίστευτα σκληρών και συγχρόνως αποτυχημένων προγραμμάτων. Να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία. Να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας νέας, δίκαιης, και βιώσιμης ανάπτυξης».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτή θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα, με τους εργαζόμενους να έρχονται πρώτοι στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διάσωση του Ταμείου των δημοσιογράφων και με συμφωνία για τις συντάξεις.

«Η αξιολόγηση κλείνει με ένα ασυνήθιστα θετικό κλίμα, με διεθνείς πρωτοβουλίες στήριξης και νέα εικόνα συνολικά στις αγορές. Στο Eurogroup η Ελλάδα συζητήθηκε μόλις για 2 λεπτά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Nikos Libertas/SOOC

Nikos Libertas/SOOC

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει και φέτος στη διανομή κοινωνικού μερίσματος για τη στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, κι αυτό θα είναι μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση για την αντιπολίτευση και τα εξαπτέρυγά της», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι «τα αναλυτικά στοιχεία για το κοινωνικό μέρισμα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ελπίζω φέτος ο κ. Μητσοτάκης να μην εκτεθεί με τον τρόπο που εκτέθηκε πέρυσι όταν καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή και όταν, καθαρά για λόγους μικροπολιτικής, προσπάθησε με υπόγειους και ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την επέμβαση των θεσμών για την ακύρωσή του».

«Υπάρχει ένα τυχοδιωκτικό αμόκ στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, θυμίζοντας ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εκλογές πριν το τέλος της προηγούμενης αξιολόγησης και έσπρωξε το κόμμα του σε λάθος πρακτικές.

«Η Νέα Δημοκρατία στηριγμένη στο ντόπιο οικονομικό κατεστημένο εξαντλεί τον ρόλο της σε μια τρομολαγνική τακτική, περιγράφει μια Ελλάδα χάους, βίας, ανασφάλειας και εγκληματικότητας επιχειρώντας να χτίσει μια αντιπολιτευτική γραμμή με κραυγές συκοφαντίας, λαϊκισμού και λάσπης. Η Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη έχει γίνει τοξική, έχει τάξει το ύφος της στην Άκρα Δεξιά, αλλά και στην άκρα ανοησία», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε «εάν αξίζει κανείς να απαντά σε τέτοιου είδους τακτικές».

«Η κυβέρνησή μας εγγυάται απολύτως την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών και, ταυτόχρονα, εγγυάται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του καθενός ξεχωριστά», τόνισε. «Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε κλέφτες κι αστυνόμους με τον κ. Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα».

Σε σχέση με τα Paradise Papers σχολίασε ότι «από τη μάχη κατά της διαφθοράς σε μεγάλο βαθμό θα κριθούμε, αυτό ήταν και παραμένει ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους, θέλει και τόλμη και αρετή. Στα χέρια μιας ομάδας προσώπων ή εταιρειών έχουν βρεθεί βουνά χρυσού, τα οποία πολλές φορές αντιστοιχούν σε προϋπολογισμούς κράτους. Την ώρα που οι λαοί σηκώνουν το βάρος της κρίσης κάποιοι θησαυρίζουν».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως συμπληρώνει την πρόταση που του είχε πει ότι η Siemens δεν κερδίζει τις εκλογές με τη φράση «Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε στο τέλος να πάει στην κόλαση της πολιτικής».

 

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....