unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
UNFOLLOW newsletter
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Τσίπρας: «Η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε»

| 14/11/2017 - 21:47

«Aν βρεθήκαμε στο σημείο της χρεοκοπίας είναι γιατί συνυπήρχαν δύο Ελλάδες: Η μία της δημιουργίας, και εκείνη της αρπαχτής», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.


«Η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί με την Ελλάδα της κρίσης », δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή, στο πλαίσιο του 6ου συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Αφήνοντας αιχμές κατά της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι προσπάθησαν να μας ενημερώσουν ότι το να παρκάρεις τα αφορολόγητα λεφτά σου σε εξωχώριους παραδείσους, αποτελεί ηθικό- μάλιστα- δικαίωμα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν τα εισοδήματά τους από την υπερφορολόγηση, αφού έτσι, μας λένε, λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα στον καπιταλισμό».

Όπως τόνισε, «αν βρεθήκαμε στο σημείο της χρεοκοπίας είναι γιατί πάντα συνυπήρχαν δύο Ελλάδες: Η μία της παραγωγής και της δημιουργίας, και εκείνη της φοροδιαφυγής και αρπαχτής. Η δεύτερη κοίταζε να απομυζήσει τον κόπο της πρώτης», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί, με την Ελλάδα της κρίσης. Δεν πρόκειται να σηκώσει ξανά κεφάλι. Δεν πρόκειται να επιστρέψει», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε ότι η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βγαίνουν από το καθεστώς περιθωριοποίησης και μετατρέπονται σε πόλο εξελίξεων αξιοποιώντας και ισχυροποιώντας τη θέση της Ελλάδας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....