FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τσίπρας: Έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια

| 2/7/2018 - 19:19


Η απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου είναι ελάχιστη αναγνώριση στις θυσίες του ελληνικού λαού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Eπανέλαβε ότι «έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια χωρίς πιστωτικές γραμμές, νέα προαπαιτούμενα και ασφυκτική επιτροπεία έναντι χρηματοδότησης».

Όπως τόνισε, η απόφαση του Eurogroup «έκλεισε αμετάκλητα τον κύκλο των αξιολογήσεων και των μνημονίων και έδωσε οριστική λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη «να αντιληφθούν οι πολίτες όσο γίνεται πιο γρήγορα την έξοδο από τα μνημόνια στην καθημερινότητά τους».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποφάσισε να ασπαστεί την γραμμή της νέας εθνικοφροσύνης στην οποία -όπως είπε- τον τράβηξε η ακροδεξιά ηγετική ομάδα της ΝΔ που τον κρατάει όμηρο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η γραμμή που ακολουθεί ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον οδηγεί στην αγκαλιά του Βίκτορ Όρμπαν και του Ζεμπάστιαν Κουρτς. «Αυτή είναι η νέα πολιτική οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Κάλεσε δε τις κεντροαριστερές δυνάμεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση στα πολιτικά διλήμματα , τα οποία, όπως υπογράμμισε «όσο πλησιάζουν οι εκλογές αναδεικνύονται αμείλικτα».

Επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δια της κυβέρνησης της σήμερα, παίρνει για μια ακόμη φορά το σωστό μέρος της ιστορίας».

«Πρωθυπουργό υπό προθεσμία» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας προσποιείται ότι δεν άκουσε τον κ. Καμμένο, ο οποίος δημοσίως υποστήριξε ότι θα αποσύρει το κόμμα του από την Κυβέρνηση όταν φέρει την κύρωση της επιζήμιας συμφωνίας με τα Σκόπια στη Βουλή»,  πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «ισχυρίζεται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ενώ έχει ήδη υπογράψει νέες περικοπές και νέους φόρους και παριστάνει ότι μάχεται την ακροδεξιά, ενώ συγκυβερνά μαζί της εδώ και τριάμισι χρόνια».

«Η Ελλάδα δεν αντέχει μία ακόμη περίοδο παρατεταμένης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. Οι πολίτες ζητούν ένα αξιόπιστο κυβερνητικό σχέδιο για να γίνει καλύτερη η ζωή τους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας το αίτημα του για εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

«Όσο κι αν ο κ. Τσίπρας καταφεύγει στην προπαγάνδα της «γραβάτας» για να κρύψει το «μεταμνημονιακό» μνημόνιο που υπέγραψε, η πραγματικότητα των παλιών και νέων μέτρων, των ματωμένων πλεονασμάτων και των προνομοθετημένων περικοπών σε συντάξεις και αφορολόγητο, τον διαψεύδουν. Αυτά επιφυλάσσουν για την επόμενη μέρα στον λαό, τόσο ο ίδιος, όσο και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την ίδια στρατηγική του κεφαλαίου και την ΕΕ» σχολίασε το ΚΚΕ, στον απόηχο της ομιλίας του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ο κ. Τσίπρας προκειμένου να στήσει το προεκλογικό αφήγημά του, επιμένει να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αφιέρωσε τη μισή ομιλία του στο πώς θα ενισχύσει το δίπολο με τη ΝΔ, ποντάροντας -όπως είπε- στο γνώριμό του γήπεδο της πόλωσης και του διχασμού.

tsipras ypourgiko


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....