ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Τσίπρας: Δίχτυ προστασίας από τον κοινωνικό αποκλεισμό το ΚΕΑ

| 30/10/2017 - 19:15

«Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στηρίζει ήδη περισσότερους από 630.000 συμπολίτες μας με προοπτική να φτάσουν τους 700.000 ως το τέλος του χρόνου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.


Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) είναι δίχτυ προστασίας από τον κοινωνικό αποκλεισμό, ανέφερε Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Τwitter.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το ΚΕΑ στηρίζει ήδη περισσότερους από 630.000 πολίτες, με προοπτική να φτάσουν τους 700.000 ως το τέλος του έτους.

Η πρόσβαση στο πρόγραμμα, όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, είναι ανοικτή σε κάθε δικαιούχο και η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας keaprogram.gr.

Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Οκτώβριο του 2017 έχουν ενταχθεί στο σύστημα 630.869 πολίτες, ενώ προβλέπεται -έως το τέλος του χρόνου-  οι δικαιούχοι να φτάσουν περίπου τους 700.000. Παράλληλα συμπληρώνεται ότι η ετήσια δαπάνη θα φτάσει τα 630 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η  πρόβλεψη για το 2018 είναι για ένταξη 750.000 πολιτών και η ετήσια δαπάνη αναμένεται να φτάσει τα 760 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε τρείς πυλώνες. Ο πρώτος είναι η οικονομική ενίσχυση. Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση στο σύστημα ηλεκτρονικά με βάση το εισόδημα που είχε τους τελευταίους 6 μήνες, ώστε να αναπληρώνεται η απώλεια εισοδήματος το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα με την άμεση οικονομική ενίσχυση προβλέπεται και η πρόσβαση σε μια σειρά από συμπληρωματικά προγράμματα και κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτός είναι ο δεύτερος πυλώνας του προγράμματος που δίνει πρόσβαση στους δικαιούχους σε: χαμηλά κοινωνικά τιμολόγια παροχών ηλεκτρικής ενέργειας και νερού, δωρεάν ένταξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν τρόφιμα.

Ο τρίτος πυλώνας αφορά πρόσβαση στην αγορά εργασίας με προγράμματα του ΟΑΕΔ. Το 10% δικαιούχων του ΚΕΑ θα μπουν στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 13.000 νέες θέσεις εργασίας, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ Μπρεστ-Λιτόφσκ

Ετετειακή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον «έναν χρόνο Αριστερά». Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μιχαηλίδης / SOOC

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....