ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Τσίπρας: Άστοχες οι δηλώσεις Τουσκ

| 13/12/2017 - 22:41

«Η πρόταση Τουσκ δεν έχει πολλές ελπίδες να υιοθετηθεί από τη Σύνοδο Κορυφής», εκτίμησε ο πρωθυπουργός.


Άστοχη, άκαιρη και άσκοπη η τοποθέτηση  Τουσκ για κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στην υποδοχή προσφύγων από τα κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ 3.

«Δεν θα γίνει αποδεκτό από την πλευρά μας τα συμπεράσματα της Συνόδου να περιέχουν φράση που θα παραπέμπει σε μη ισότιμη κατανομή σε όλα τα κράτη της ΕΕ» δήλωσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι η επίμαχη πρόταση δεν έχει πολλές ελπίδες να υιοθετηθεί από τη Σύνοδο Κορυφής.

«Η Ελλάδα έχει πληγεί διπλά αυτά τα χρόνια από τα λάθη και τις αδυναμίες της ίδιας της ΕΕ» συνέχισε ο πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε στις πρόσφατες οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ότι το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο είχαν στόχο να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι η ελληνική οικονομία

Επανέλαβε ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2019. «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά θα είναι ορόσημο αυτό που θα συμβεί τον επόμενο Αύγουστο. Θα πάρουμε πίσω από τους δανειστές τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου του δημόσιου προϋπολογισμού», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....