ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Τσεχία προς Ε.Ε : Mην μας πιέζετε να δεχτούμε πρόσφυγες

| 9/12/2017 - 12:53

Διατηρεί την αδιάλλακτη στάση της η Πράγα, που αρνείται τη μετεγκατάσταση στην Τσεχία  αιτούντων άσυλου, παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη έχουν μειωθεί


Μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση  πως δεν θα πρέπει να πιέζει την Πράγα να δεχθεί την μετεγκατάσταση προσφύγων, διότι αυτό μπορεί να ενισχύσει τα ακραία κόμματα έστειλε ο  νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Τσεχία και μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις .

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν  αποφάσισε την Πέμπτη να παραπέμψει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία και την Πολωνία επειδή δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων.ΚαταγραφήΟ Μπάμπις, η κυβέρνηση του οποίου αναμένεται να ορκιστεί στις 13 Δεκεμβρίου από τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν, επανέλαβε τη στάση της χώρας του στο θέμα των προσφύγων.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αποσύρει την προσφυγή ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να διαπραγματευτούμε για το θέμα και να προσφέρουμε εναλλακτικές, όπως η φύλαξη των συνόρων ή η παροχή βοήθειας σε άλλες χώρες. Αλλά δεν θέλουμε πρόσφυγες», τόνισε ο Μπάμπις σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Pravo.

Ο Μπάμπις θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το προσφυγικό.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....