ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Τσαβούσογλου: Καμία χώρα δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία για το Αφρίν

| 1/2/2018 - 12:21


Η Τουρκία θεωρεί «προσβλητικές» τις παρατηρήσεις της Γαλλίας σχετικά με την επιχείρησή της στην περιφέρεια Αφρίν της βόρειας Συρίας, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας πως η Γαλλία «δεν μπορεί να κάνει τον δάσκαλο» στη χώρα του.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε χθες Τετάρτη την Τουρκία ότι η επιχείρησή της εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών στη βόρεια Συρία δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για να εισβάλει στη Συρία, λέγοντας ότι θέλει από την Άγκυρα να συντονίσει τη δράση της με τους συμμάχους της.

«Ούτε η Γαλλία ούτε καμία άλλη χώρα μπορεί να κάνει τον δάσκαλο στην Τουρκία. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιός είναι ο στόχος αυτής της επιχείρησης», δήλωσε ο Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Άγκυρα.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε επίσης την «υποκρισία» ευρωπαϊκών χωρών που, σύμφωνα με τον ίδιο, δηλώνουν σε διμερείς συνομιλίες ότι υποστηρίζουν την Τουρκία και δημόσια αλλάζουν τις δηλώσεις τους.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη ότι οι συριακές ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη πρέπει να επαναληφθούν, προσθέτοντας ότι η συριακή κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να διαπραγματεύεται για να γίνει αυτό, μετά τη συνάντηση που θα γίνει αυτή την εβδομάδα στο Σότσι, υπό την αιγίδα της Ρωσίας, για την ειρήνευση της Συρίας.

afrinnn


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....