ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Τρομοκρατική ενέργεια στο Μανχάταν: «Ο Σαΐποφ ριζοσπαστικοποιήθηκε στις ΗΠΑ»

| 1/11/2017 - 16:53

«Ο Σαΐποφ ριζοσπατικοποιήθηκε στις ΗΠΑ, όχι σε καμιά χώρα του εξωτερικού», δήλωσε ο αμερικανός κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.


Χρειάστηκε μόνο ένας άνθρωπος κι ένα φορτηγάκι για να επικρατήσει και πάλι ο τρόμος στη Νέα Υόρκη, στο δεύτερο πιο αιματηρό χτύπημα μετά από εκείνο της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, μια άνανδρη πράξη εναντίον αθώων πολιτών, που στόχο είχε ανθρώπους που ζούσαν κανονικά τη ζωή τους και δεν είχαν ιδέα τι επρόκειτο να τους βρει», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο.

Manhattan Shooting

 

Ο Σαϊφούλο Σαΐποφ, που συνελήφθη επιτόπου, μπήκε σε έναν ποδηλατόδρομο με μεγάλη κίνηση, παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες οδηγώντας ένα νοικιασμένο φορτηγάκι και στο τέλος έπεσε πάνω σε ένα σχολικό λεωφορείο.

«Ο Σαΐποφ ριζοσπατικοποιήθηκε στις ΗΠΑ, όχι σε καμιά χώρα του εξωτερικού», δήλωσε ο αμερικανός κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Σε προφίλ που ο φερόμενος ως δράστης διατηρούσε στα social media εντοπίστηκε υλικό που σχετίζεται με τον ISIS. Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, ο Σαΐποφ φάνηκε συνεργάσιμος με τους πράκτορες που τον ανέκριναν τη νύχτα.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....