unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
UNFOLLOW newsletter
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Τουρκία, ΠΓΔΜ και μετανάστευση στο επίκεντρο των συζητήσεων Τσίπρα στις Βρυξέλλες

| 23/2/2018 - 14:42


Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να υπάρξει μια σταθερή, βιώσιμη και αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ με μια ονομασία για όλες τις χρήσεις επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για το Σαχέλ, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα συμπεράσματα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Μέρκελ συνεχίζει να ενθαρρύνει την ηγεσία της ΠΓΔΜ στην κατεύθυνση για να βρεθεί λύση.

Στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ο κ. Τσίπρας συμμετέχει σε τετραμερή συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Στις 15:00 ώρα Ελλάδας ο κ. Τσίπρας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και θέματα Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ εκκρεμεί συνάντηση με τον κ. Γιουνκέρ. Και στις δύο συναντήσεις θα συζητήσει για την περιοδεία Γιουνκέρ-Μογκερίνι τις επόμενες ημέρες σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Ο πρωθυπουργός θα συζητήσει για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή.

Επίσης, από κοινού ο έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι και θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι κύριοι Τσίπρας και Αναστασιάδης θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

 

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....