FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tόσκας: Κακώς εννοούμενος ακτιβισμός η εισβολή στο πεντάγωνο

| 19/11/2017 - 16:56

«Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει πρόβλημα στα Εξάρχεια, όμως δεν μπορούν όλα να γίνουν μέσα σε μία ημέρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός προστασίας του πολίτη


Σε αιφνιδιασμό απέδωσε την έλλειψη αντίδρασης των φρουρών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κάνοντας λόγο για έναν «κακώς εννοούμενο ακτιβισμό» από τα μέλη του Ρουβίκωνα και πρόσθεσε :

«Από πλευράς συμβολισμού, την ευθύνη την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Την ευθύνη ασφάλειας εννοώ, όχι την ευθύνη του περιστατικού, την ευθύνη ασφάλειας την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, γιατί μπήκαν και βγήκαν αυτοί άμεσα… Θα έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός που μπορεί να παίζουν κάποιοι στα όρια της Δικαιοσύνης.Untitled-4-e1500891687502Δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πράξεις από κάποιους που νομίζουν ότι έτσι κάνουν την επανάσταση τους. Μακάρι να άλλαζαν τόσο εύκολα τα πράγματα παγκοσμίως…

Είδατε πως κάποιοι παίζοντας στο όρια της δικαιοσύνης, μιας δικαιοσύνης που την αρνούνται οι ίδιοι, έτσι; Αλλά παίζουν στα όρια της δικαιοσύνης. Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, γιατί αν ψάξετε πίσω από τις εντυπώσεις, ο πολιτικός τους λόγος είναι τόσο ρηχός όσο ρηχές είναι και οι πράξεις τους. Είναι πολιτικός λόγος νηπιακής μορφής που δεν πάει στο επόμενο βήμα. Γιατί να ρωτήσω εγώ σε ποιό σημείο του κόσμου άλλαξαν τα πράγματα με τέτοιους ακτιβισμούς, επιπολαιότητες, πράξεις, όπως θέλετε πείτε το».

Ο κ. Τόσκας ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84 για τη δικηγόρο που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο, έκανε λόγο για  μια καθηγήτρια  πολύ σοβαρό άνθρωπος με αγώνες για αποτροπή της αυθαιρεσίας της βίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα από όλες τις πλευρές και για αυτό – όπως είπε- είναι δύο φορές κρίμα.

Σε ερώτηση για την απόδοση ευθυνών είπε:

«Έγιναν αρκετές συλλήψεις ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια σε αυτή την περιοχή. Δυστυχώς δεν προέκυψε κάτι για κάποιον που να έχει άμεση σχέση με το περιστατικό, αλλά συνεχίζονται οι έρευνες. Δείχνουν αυτά τα περιστατικά ότι οι πραγματικοί αγώνες για τη δημοκρατία και για τα δικαιώματα δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πράξεις που μάλλον ταιριάζουν σε ανθρώπους φασιστικής προέλευσης άσχετα του τί επικαλούνται.

 

Σχετικά με την κατάσταση που υπάρχει στα Εξάρχεια είπε : «Δεν αρνούμαι το πρόβλημα και στα Εξάρχεια. Δυστυχώς δεν μπορούν όλα να γίνουν μέσα σε μία ημέρα. Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες και θα ενταθούν οι προσπάθειες στο επόμενο διάστημα γιατί δεν μπορεί κάποιοι να αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας, δεν μπορούν κάποιοι να αμαυρώνουν επετειακές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις αγώνων για τη δημοκρατία και δεν μπορεί κάποιοι να τραυματίζουν αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι η συγκεκριμένη καθηγήτρια, η κ. Τσουκαλά και όλα αυτά να λένε ότι το κάνουν στο όνομα των ελευθεριών».

Σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς δήλωσε:

«Πρέπει να γίνουν οι πλειστηριασμοί. Οι πλειστηριασμοί υπενθυμίζω, όχι για το σπίτι του φτωχού ανθρώπου…ΚαταγραφήΓια κακοπληρωτές αρκετών εκατομμυρίων που δεν αφορούν τον απλό πολίτη σε όλες αυτές τις περιπτώσεις αν χρειαστεί η συνδρομή της αστυνομίας θα δίνεται προκειμένου να διευκολυνθεί η δουλειά των συμβολαιογράφων…».

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση των φυλακών τόνισε:

«Εμείς είμαστε αντίθετοι με την κατασκευή φυλακών τύπου Γ΄, με κάποια πολύ σκληρά μέτρα που δεν έχουν σχέση με το σωφρονισμό, είμαστε σε διαφορετική αντίληψη. Υπενθυμίζω ότι σε άλλες χώρες, στη γειτονική Ιταλία, που υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα με 4.500 περίπου μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών, τώρα δεν υπάρχει καν αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί λοιπόν και σε άλλες χώρες πολύ αποτελεσματικές και συνεργαζόμαστε πάνω σε αυτά τα θέματα όπου χρειαστεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Και να θυμίσω ο κυριότερος αντίπαλος της τρομοκρατίας είναι η Αριστερά, γιατί η Αριστερά αγωνίζεται χρόνια για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας και όχι για την αποδυνάμωση», κατέληξε ο κ. Τόσκας.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....