FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

to10.gr: Οι σχέσεις Παπαδόπουλου – Ιβάν – Καμμένου προκαλούν αναταράξεις

| 12/11/2017 - 16:08


Ο ιστότοπος to10.gr αποκάλυψε χθες νέα στοιχεία για την υπόθεση της σύμβασης πώλησης των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, τον «πληρεξούσιο» Βασίλη Παπαδόπουλο και τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη.

Τις αποκαλύψεις σχολίασε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο Twitter, ενώ αναμένονται και επίσημες αντιδράσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το tweet του Άδωνη Γεωργιάδη


Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, η σχέση του Παπαδόπουλου με τον Ιβάν Σαββίδη ξεκινά στα χρόνια της ΕΣΣΔ και συγκεκριμένα από τον πατέρα του Ηλία Παπαδόπουλο. Ο Ηλίας Παπαδόπουλος ήταν διαχειριστής του καπνεργοστασίου Ντανσκόι Ταμπάκ στο Ροστόφ και, σύμφωνα με το to10.gr, ήταν αυτός που μετά την πτώση της ΕΣΣΔ μεσολάβησε για να περάσει το εργοστάσιο στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη. Ο Ηλίας Παπαδόπουλος συνέχισε να ασχολείται με τα καπνά μόλις επαναπατρίστηκε, αξιοποιώντας τις σχέσεις του με την πρώην Σοβιετική Ένωση. Το όνομά του μάλιστα αναφέρεται σε ιστορική έρευνα στα ονόματα επιχειρηματιών που έκαναν μπίζνες στην Ελλάδα με κεφάλαια προερχόμενα απευθείας από τη Ρωσία. Την οικογενειακή επιχείρηση καπνών την ανέλαβε ως διάδοχος ο γιος του, Δημήτρης Παπαδόπουλος.

savvidispapado

 

Οι σχέσεις της οικογένειας συνεχίστηκαν και ο έτερος γιος, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, έκανε και κουμπαριά με τον Σαββίδη και το 2006, όταν ο Ιβάν Σαββίδης έκανε την πρώτη απόπειρα να αγοράσει τον ΠΑΟΚ, ο Βασίλης εμφανιζόταν ως εκπρόσωπός του στις τότε διαπραγματεύσεις, εκπροσωπώντας τον μάλιστα στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας φίλος και συνεργάτης του.

savvidispapadopoulos

 

Εξαιρετικά ενδιαφέρον χαρακτηρίζεται και το φωτογραφικό ρεπορτάζ από άλλα ειδησεογραφικά site που αναδημοσιεύουν το άρθρο ο «Σαββίδης, Καμμένος και ο έμπορος όπλων Παπαδόπουλος: Οι περίεργες συμπτώσεις και η… συμμορία των Πινόκιο», αφού στις φωτογραφίες απεικονίζεται η πολύ καλή σχέση Βασίλη Παπαδόπουλου – Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πολύ κοντά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Στην παρέα Σαββίδη – Παπαδόπουλου διακρίνεται και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος, εκείνη την πρώτη περίοδο ενδιαφέροντος Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ, είχε αναλάβει να στηρίξει νομικά τον Ιβάν.

likourezossavvidispapado

 

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμη ότι «Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 (σ.σ.: ο Βασίλης Παπαδόπουλος) προσπάθησε να υπογράψει συμβάσεις με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου, χωρίς επιτυχία, παρά μόνο για μικρές προμήθειες σφαιρών 9 χιλ. για την Ελληνική Αστυνομία, οι οποίες όμως είχαν ποιοτικά προβλήματα. Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων, μάλιστα, αφαιρέθηκε η άδεια παραγωγής σφαιρών στην Ολυμπιακή Bιομηχανία.

Έτσι ο Βασίλης Παπαδόπουλος αφοσιώθηκε στην εμπορία και μεταπώληση οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, δραστηριοποιούμενος κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης. Όμως και εκεί, στα Σκόπια και κυρίως στην Ουκρανία φαίνεται ότι προκάλεσε, αλλά και αντιμετώπισε, διάφορα προβλήματα».

Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ εδώ.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....