ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Το Παρίσι κάνει έκκληση για μη-παρέμβαση στην κρίση του Λιβάνου

| 13/11/2017 - 11:21

«Για να υπάρξει πολιτική λύση στον Λίβανο είναι απαραίτητο όλοι οι πολιτικοί ηγέτες να έχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων και η μη παρέμβαση είναι θεμελιώδης αξία», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Ζαν-Yβ Λε Ντριάν προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.


Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Yβ Λε Ντριάν έκανε σήμερα έκκληση «κατά της όποιας παρέμβασης» στην κρίση στον Λίβανο μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας το περασμένο Σάββατο με τηλεοπτική του ανακοίνωση από τη Σαουδική Αραβία.

«Για να υπάρξει πολιτική λύση στον Λίβανο είναι απαραίτητο όλοι οι πολιτικοί ηγέτες να έχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων και η μη παρέμβαση είναι θεμελιώδης αξία», δήλωσε ο γάλλος υπουργός προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Πάντως, ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι διαβεβαίωσε χθες Κυριακή, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου, ότι θα επιστρέψει «πολύ σύντομα» στη χώρα του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι «ελεύθερος» στη Σαουδική Αραβία.

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι

 

«Εδώ είμαι ελεύθερος, εάν θελήσω να ταξιδέψω αύριο, θα ταξιδέψω», είπε ο Χαρίρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε από το Ριάντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Future, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της παραίτησής του την 4η Νοεμβρίου.

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωσή του, ο Σαάντ Χαρίρι δεν έχει επιστρέψει στη χώρα του, την ώρα που ο πρόεδρος Μισέλ Αούν δηλώνει ότι δεν αποδέχεται την παραίτησή του, καθώς αναμένει να συναντηθεί μαζί του και να συζητήσουν.

Νωρίτερα χθες ο πρόεδρος Αούν είχε δηλώσει ότι η «ελευθερία» του παραιτηθέντος πρωθυπουργού είναι «περιορισμένη» στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της προεδρίας.

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....