unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
UNFOLLOW newsletter
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Την Πέμπτη 16/11 «τελειώνει» το χάρτινο εισιτήριο

| 14/11/2017 - 22:09

Κλείνουν σταδιακά οι πύλες από τις 20 Νοεμβρίου.


Τέλος εποχής για το «χαρτί» στα ΜΜΜ, καθώς από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου καθίσταται υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, από την Πέμπτη η πρόσβαση θα γίνεται μόνο με ισχύοντα ηλεκτρονικά μέσα κομίστρου (προσωποποιημένες κάρτες, ανώνυμες κάρτες, πολλαπλά εισιτήρια). Σημειώνεται επίσης πως οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του Προαστιακού.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα, 20/11/2017, θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του δικτύου και συνεπώς οι επιβάτες, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο μπορεί να συναντούν κλειστές πύλες. Στους σταθμούς που θα κλείνουν οι πύλες, θα υπάρχει υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα (π.χ. άνεργοι, ΑΜΕΑ, άλλοι δικαιούχοι). Το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε επίσης νέα εκπτωτική πολιτική από τις 20 Νοεμβρίου. Στα 10+1 εισιτήρια και στο 5πλο εισιτήριο η τιμή μειώνεται κατά 0,50 ευρώ, ενώ εισάγεται νέο διπλό εισιτήριο μετ’ επιστροφής, με τιμή 2,7 ευρώ.

Για τη διάθεση εισιτηρίων δημιουργείται δίκτυο πώλησης σε περίπτερα και άλλα σημεία.

Για τους κάτοχους χάρτινων εισιτηρίων σημειώνεται ότι μπορούν -εάν έχουν έως 10 εισιτήρια- να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ στον σταθμό της Ομόνοιας ή στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ, προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Οι κάτοχοι περισσότερων από 10 μπορούν να προσέρχονται από 20/11/2017 στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ, προκειμένου να τα ανταλλάξουν τα εισιτήριά τους.

Σε ό,τι αφορά τους κάτοχους ετησίων, εξαμηνιαίων, τριμηνιαίων καρτών καθώς και ομάδων δικαιούχων όπως άνεργοι, ο ΟΑΣΑ αναφέρει πως μετακινούνται με επίδειξη των αντιστοίχων εγγράφων στους υπευθύνους της γραμμής των πυλών εκάστου σταθμού. Σε όλες τις πύλες (ανοιχτές ή κλειστές) θα παρευρίσκονται αρμόδιοι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που θα ελέγχουν και θα ενημερώνουν το κοινό. Στους σταθμούς με κλειστές πύλες θα υπάρχει μια τουλάχιστον ανοιχτή πύλη (ΑΜΕΑ), που θα επιδεικνύονται τα αντίστοιχα έγγραφα των ανωτέρω δικαιούχων.

Φωτογραφία: Alexandros Michaildis / SOOC

Φωτογραφία: Alexandros Michaildis / SOOC


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....