ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Θ. Θεοχαρόπουλος: Κίνδυνος χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία η επίσκεψη Ερντογάν

| 7/12/2017 - 14:41


«Η εμφάνιση του Τούρκου Προέδρου δείχνει ότι υπάρχει κίνδυνος. Κίνδυνος να περάσει η συζήτηση από τη σχέση Ευρώπης-Τουρκίας και τη διεθνή νομιμότητα σε κατάσταση διμερούς μόνο συνεννόησης και δεσμεύσεων, όπου η τουρκική πλευρά θέλει να περάσει την αρχή της ισχύος» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ΝΕWS. Όπως πρόσθεσε, «η ισχύς όλης της ΕΕ και των παγκόσμιων οργανισμών εξασφαλίζει τη διεθνή νομιμότητα».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι αυτό που θέλει να περάσει η τουρκική πλευρά σε αυτήν τη συζήτηση δεν συμφέρει τη χώρα μας. «Αν υπήρχε σωστή προετοιμασία δεν θα υπήρχαν τέτοιες δηλώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χειροτέρευση της κατάστασης την επόμενη μέρα. Εδώ και 1,5 χρόνο που έχει γίνει το πραξικόπημα είμαστε η δεύτεη χώρα που προσκαλεί επίσημα τον Τούρκο Πρόεδρο. Για αυτό θα έπρεπε να μελετηθεί καλά ως κίνηση, δεν πρόκειται απλά για μία εθιμοτυπική επίσκεψη Προέδρου άλλης χώρας», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή θεωρούσε πολύ ριψοκίνδυνη κίνηση αυτήν την πρόσκληση, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τα θέματα που τέθηκαν στις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

«Όταν ανοίγει θέμα Λωζάνης δημόσια, ανησυχώ πολύ. Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να υπάρχει διπλωματική προετοιμασία κατάλληλη, έστω και τώρα και μεγάλη προσοχή, γιατί αυτές οι καταστάσεις μπορεί να εξελιχθούν πολύ εύκολα στο αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο». «Τα προβλήματα δεν είναι μόνο ελληνικά με την Τουρκία, είναι διεθνή, του ΟΗΕ και της ΕΕ με την Τουρκία. Εκεί θα πρέπει να μεταφέρουμε πάντα τη συζήτηση, αυτό είναι το συμφέρον της χώρας μας», επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....