ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Θ. Καμπαγιάννης: Πρωτοφανής επικοινωνία των προσαχθέντων με βουλευτές της ΧΑ και δικηγόρους!

| 1/11/2017 - 13:53

«Ήρθαν βουλευτές και δικηγόροι της ΧΑ που κατά δήλωση της αστυνομίας ήρθαν σε επικοινωνία με τους προσαγόμενους, κάτι το οποίο είμαι πρωτοφανές. Οι προσαγόμενοι ποτέ δεν έρχονται σε επικοινωνία με δικηγόρους πριν μετατραπεί σε σύλληψη ή πριν απελευθερωθούν τα άτομα. Είχαμε προνομιακή επικοινωνία δικηγόρων με τα άτομα που προσήχθησαν πριν την διαδικασία της αναγνώρισης, παρουσία βουλευτών της ΧΑ».


Ο Θ. Καμπαγιάννης, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφορικά με την επίθεση των χρυσαυγιτών το πρωί έξω από το Εφετείο, καταγγέλλει πως ένας από αυτούς επιτέθηκε στην δικηγόρο Ε. Κουνιάκη και της έσπασε τη μύτη.
«Σήμερα λίγο πριν την έναρξη της δίκης, ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε δύο γυναίκες. Η μία  είναι δικηγόρος, η Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας της Πολιτικής Αγωγής. Τις χτύπησαν κατεβαίνοντας από ένα τρόλεϊ, τη στιγμή που η ομάδα χρυσαυγιτών προσπάθησε να εισβάλλει στο τρόλεϊ κυνηγώντας κάποιον πολίτη. Η κυρία Κουνιάκη φώναξε στον οδηγό να κλείσει τις πόρτες προκειμένου να προστατευτούν. Ο ένας χρυσαυγίτης τής επιτέθηκε και της έσπασε τη μύτη. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να υποβληθούν μηνύσεις», δήλωσε.
Επισήμανε μάλιστα ότι «τα άτομα που χτύπησαν τη συνάδελφο και την άλλη κοπέλα ήταν άτομα που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν τη δίκη ως κοινό. Υπάρχει αυτή η διαδικασία εκφοβισμού και τραμπουκισμού του κόσμου ακόμα και των μαρτύρων και πλέον και των δικηγόρων της δίκης. Στη συνέχεια τα συγκεκριμένα άτομα απομακρύνθηκαν και κατευθύνθηκαν προς το μετρό. Η αστυνομία τα συνόδευε και κατόπιν παρέμβασης δικής μας και των θυμάτων που έλεγαν ότι ανάμεσά τους είναι αυτοί που έκαναν την επίθεση, υποθέτω οτι έγιναν οι προσαγωγές».

 

kampagiannis

Ο κ. Καμπαγιάννης τόνισε επίσης ότι «το επεισόδιο έγινε μπροστά σε αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα συνεπλάκησαν και με αστυνομικους. Άρα κανονικά θα έπρεπε να εχουν προηγηθεί οι προσαγωγές. Πριν την καταγγελία. Πάντως μετά την καταγγελία των θυμάτων, που επισημαίνω οτι ήταν άγρια, έγιναν οι συγκεκριμένες προσαγωγές.

Μας προξένησε μεγάλη εντύπωση σε όλους τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής που είμαστε εδώ, ότι ήρθαν βουλευτές και δικηγόροι της ΧΑ που κατά δήλωση της αστυνομίας ήρθαν σε επικοινωνία με τους προσαγόμενους, κάτι το οποίο είμαι πρωτοφανές. Οι προσαγόμενοι ποτέ δεν έρχονται σε επικοινωνία με δικηγόρους πριν μετατραπεί σε σύλληψη ή πριν απελευθερωθούν τα άτομα. Είχαμε προνομιακή επικοινωνία δικηγόρων με τα άτομα που προσήχθησαν πριν την διαδικασία της αναγνώρισης, παρουσία βουλευτών της ΧΑ. Συγκεκριμένα βρέθηκε μαζί τους ο Κασιδιάρης και έχουν έρθει και μια σειρά από βουλευτές της ΧΑ αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της επίθεσης στη συνάδελφό μας. Γιατί για εμάς το οτι προσήλθαν, ο Λαγός, ο Καρακώστας, ο Κούζηλος, υπόδικοι δηλαδή για την εγκληματική οργάνωση στη ΓΑΔΑ προκειμένου να υπερασπίσουν αυτούς που χτύπησαν τη συνάδελφό μας, αποτελεί ανάληψη της πολιτικής ευθύνης του συγκεκριμένου χτυπήματος».


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]m.gr


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....