ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Τετάρτη 11 Απριλίου: Faceblock, 24ωρο μποϊκοτάζ στο Facebook

| 9/4/2018 - 15:48


24ωρο μποϊκοτάζ στο Facebook αλλά και στις πλατφόρμες που σχετίζονται με αυτό θα πραγματοποιήσουν χρήστες των social media την Τετάρτη 11 Απριλίου.

Αφορμή για το μποϊκοτάζ αποτέλεσαν οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica με τη χρήση δεδομένων χρηστών για πολιτικούς σκοπούς. Η κίνηση θα πραγματοποηθεί μεθαύριο, οπότε και είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο αμερικανικό Κονγκρέσο όπου θα δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα ζητήματα ασφαλείας που προέκυψαν.

Η διεθνής ομάδα που οργανώνει το μποϊκοτάζ ζητά από τους χρήστες να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή διαμαρτυρία, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν τόσο το Facebook όσο και τις πλατφόρμες και εφαρμογές του, δηλαδή το Messenger, το WhatsApp και το Instagram για 24 ώρες.

Η Laura Ullman, εκπρόσωπος της καμπάνιας Faceblock, δήλωσε ότι είναι διάχυτη η ανησυχία για την ιδιωτικότητα των δεδομένων και για τη χρήση τους από την εταιρεία. «Θέλαμε να οργανώσουμε κάποια δράση, στην οποία θα δηλωνόταν από μεγάλο αριθμό ανθρώπων ότι αγαπούν την πλατφόρμα, αλλά θέλουν να τη δουν να βελτιώνεται. Με την αποφυγή της χρήσης του Facebook για μία ημέρα, που είναι μια εύκολη κίνηση, θα στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα», είπε.

«Διαλέξαμε την συγκεκριμένη μέρα, για να δείξουμε στον Ζάκερμπεργκ και την αμερικανική κυβέρνηση ότι θέλουμε να αλλάξει. Είναι ευθύνη του Facebook να διαχειριστεί την πλατφόρμα του, αλλά είναι και ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίζει ότι οι εταιρείες προστατεύουν τα δεδομένα των χρηστών και ρυθμίζουν τα μονοπώλια».

Πολλοί είναι οι χρήστες που σκέφτονται πλέον να διαγράψουν τον λογαριασμό τους στο Facebook, κάτι που όπως λέει η Ullman, δεν είναι εφικτό για όλους. Έτσι, όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν στο #faceblock, μέσω του event που έχει δημιουργηθεί -πού άλλού;- στο Facebook, ώστε να στείλουν το μήνυμά τους στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ και τις κυβερνήσεις.

mark-zuckerberg

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....