ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Τέσσερις οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Μπουτάρη – Ανάμεσά τους και ανήλικος

| 21/5/2018 - 10:22


Τέσσερις συνολικά συλλήψεις έγιναν μέχρι και το βράδυ της Κυριακής στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι συλληφθέντες εξετάστηκαν και ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην επίθεση που έγινε το Σάββατο εις βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Πρόκειται για έναν 36χρονο, ο οποίος είναι σεσημασμένος για κλοπές και διαρρήξεις για τις οποίες έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης, και έναν 20χρονο χωρίς ποινικό μητρώο, που δεν έχει απασχολήσει για κάτι άλλο τις Αρχές στο παρελθόν.

Ο πρώτος είναι ο μοναδικός που δεν φορούσε μπλούζα και έτσι ταυτοποιήθηκε σχετικά γρήγορα από τις Αρχές ενώ ο νεαρός επίσης καταγράφηκε σε φωτογραφίες και βίντεο να κλωτσάει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όπως και ο πρώτος και να σπάει με την γροθιά του το τζάμι του αυτοκινήτου του.

Ο 20χρονος μάλιστα τραυματίστηκε ελαφρά και γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες,  πήγε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες, όταν είδε όμως συνεργάτες του δημάρχου αποχώρησε.

Αυτός είναι και ο μόνος που παραδέχτηκε την πράξη του, ενώ ο σεσημασμένος δράστης έχει κρατήσει πιο σκληρή στάση. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δεν έχει προκύψει εμπλοκή τους σε ακροδεξιά οργάνωση, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προέκυψαν το βράδυ της Κυριακής άλλες τρεις προσαγωγές υπόπτων, που εξετάστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο, 20 και 17 ετών αντίστοιχα. Ο 20χρονος συμμετείχε στο επεισόδια, χτυπώντας το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του δημάρχου με έναν υαλοκαθαριστήρα και ο ίδιος υπέδειξε τον 17χρονο συλληφθέντα που στα πλάνα φαίνεται να φοράει κουκούλα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αναφέρει απρόκλητη επίθεση, διατάραξη κοινής ειρήνης και για πρόκληση διακεκριμένων φθορών.

Η έρευνα συνεχίζεται.

btrs0


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....