unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
FREE - WEB ONLY - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τέρμα η σπέκουλα με το UNFOLLOW

| 9/10/2017 - 22:49

Δεν πρόλαβε να περάσει μια μέρα από την ανακοίνωση της διακοπής της συνεργασίας του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού UNFOLLOW Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου με τα Παραπολιτικά και την εξαγγελία μιας νέας εκδοτικής προσπάθειας και κάποιοι άρχισαν να ανησυχούν…


Συγκεκριμένα, δύο ανυπόστατα δημοσιεύματα στον ιστότοπο sdna.gr επιχειρούν, χωρίς να επικαλούνται κανένα στοιχείο (και πώς άλλωστε, αφού τα όσα ισχυρίζονται δεν ισχύουν), να συνδέσουν το νέο εγχείρημα του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ –ως συνήθως– υπάρχει και αναφορά στο UNFOLLOW, προκειμένου να λοιδορηθεί και το περιοδικό ως σχετιζόμενο με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το UNFOLLOW, ο εκδότης και οι συνεργάτες του, δεν επιτρέψαμε ποτέ καμία σκιά σχετικά με τη δημοσιογραφική μας δουλειά. Όταν ο Λ. Χαραλαμπόπουλος και ο Α. Ζενάκος ξεκίνησαν συνεργασία με συγκεκριμένο ενημερωτικό όμιλο (εφημερίδα και ιστοσελίδα «Παραπολιτικά» και Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1 FM, το έπραξαν δημόσια και φανερά, χωρίς να το κρύψουν και χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό στη συνεργασία τους. Και κρίθηκαν για αυτό. Η αποχώρηση του Λ. Χαραλαμπόπουλου και η εξαγγελία νέου ανεξάρτητου δικού του εγχειρήματος ήταν επίσης φανερή και δημόσια. Και θα κριθεί για αυτό. Δεν έχει καμία σχέση με τον κατονομαζόμενο επιχειρηματία ή άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο κι αν αυτό θα βόλευε όσους έχουν λόγους –επιχειρηματικούς ή άλλους- να αισθάνονται ότι απειλούνται από το νέο εγχείρημα στο οποίο προχωρά ο Λ. Χαραλαμπόπουλος.

Το UNFOLLOW ακολουθεί έναν ανεξάρτητο δημοσιογραφικό δρόμο. Το ίδιο θα ισχύσει και για το νέο εγχείρημα του εκδότη του. Δεν είναι –και δεν θα γίνει- ανεκτό να αφήνονται υπόνοιες και υπονοούμενα ή να δημιουργούνται σκιές για την αξιοπιστία του.

Για το λόγο αυτό οι συντάκτες και ο ιστότοπος αυτών των συκοφαντικών δημοσιευμάτων καλούνται ήδη, με το εξώδικο που ακολουθεί, να ανακαλέσουν, αλλιώς η υπόθεση θα προχωρήσει στη δικαιοσύνη.

Το κείμενο του εξώδικου:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

(Άρθρου μόνου παρ. 5 Ν.1178/1981 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 37 Ν.4356/2015)

Του Ελευθερίου Χαραλαμπόπουλου του Αθανασίου, κατοίκου Αθηνών

ΠΡΟΣ

  1. Την αλλοδαπή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «PARALOT MEDIA & MARKETING LIMITED», που εδρεύει στην Λευκωσία Κύπρου (Ταρσού 14, Ανθούπολη) και που διατηρεί υποκατάστημα στην Ελλάδα, Λ. Βουλιαγμένης 146 & Μπουζιάνη 1, Δάφνη Αττικής, υπό την ιδιότητά της ως ιδιοκτήτη του διαδικτυακού μέσου http://www.sdna.gr
  2. Τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, διευθυντή σύνταξης του ίδιου ως άνω μέσου, κάτοικο ως εκ της ιδιότητάς του αυτής Δάφνης Αττικής, Μπουζιάνη 1

*********************

  1. Όπως γνωρίζετε την 6.10.2017 με δημόσια ανακοίνωσή μου γνωστοποίησα την διακοπή της συνεργασίας μου με τα μέσα του ομίλου Παραπολιτικά για τους λόγους που αναφέρω στην ανακοίνωσή μου αυτή, κυριότατα δε για να πραγματοποιήσω ένα καινούριο, ανεξάρτητο σχέδιο στο χώρο της ενημέρωσης.
  1. Στην με ημερομηνία 6.10.2017 ανάρτησή στην ιστοσελίδα σας (ώρα: 19.56 μ.μ.) και στην διαδικτυακή θέση http://www.sdna.gr/monimes-stiles/media/article/383651/etoimazei-athlitiko-sait-o-marinakis με τίτλο «Ετοιμάζει αθλητικό σάιτ ο Μαρινάκης!» φαίνεστε να συνδέετε εμμέσως το καινούριο μου εκδοτικό σχέδιο με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα σας η ανάρτηση αυτή έχει μέχρι σήμερα 762 κοινοποιήσεις, δηλαδή αναπαρήχθη ευρύτατα. Παράλληλη η ανάρτηση αναπαρήχθη την ίδια ημέρα (ώρα: 20.00 μ.μ.) στη σελίδα “SDNA.GR” που διατηρείτε στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης “FACEBOOK” (στη θέση https://www.facebook.com/SportsDNA.gr/). Στην εν λόγω ανάρτηση σας έχουν “αντιδράσει”, δηλαδή την έχουν εγκρίνει, μέχρι στιγμής 546 άτομα.
  1. Η επιβεβαίωση της ψευδούς και συκοφαντικής σύνδεσης την οποία επιχειρείτε (προφανώς δολίως) ήρθε την μεθεπόμενη ημέρα: στην με ημερομηνία 8.10.2017 ανάρτησή στην ιστοσελίδα σας (ώρα: 15.01 μ.μ.) και στην θέση http://www.sdna.gr/monimes-stiles/media/article/384277/oi-7-protoi-dimosiografoi-gia-site-toy-marinaki με τίτλο «Οι 7 πρώτοι δημοσιογράφοι για το site του Μαρινάκη», αφού αναφέρεστε σε νέα εκδοτική πρωτοβουλία του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη που θέλει να φτιάξει νέο «ουδέτερο site» κατόπιν αναφέρεστε στο πρόσωπό μου και ισχυρίζεστε ότι θα φτιάξω «ένα νέο, αντικειμενικό site που ανοίγει γνωστός πρόεδρος-επενδυτής, ομάδας της Superleague, με έδρα-μοναστήρι, συγγενής του Υψηλάντη». Καθίσταται έτσι προφανής η ψευδής σύνδεση την οποία επιχειρείτε μεταξύ της νέας μου εκδοτικής προσπάθειας και του Βαγγέλη Μαρινάκη (ως γνωστόν ο Βαγγγέλης Μαρινάκης είναι απόγονος της οικογένειας Υψηλάντη από την πλευρά της μητέρας του). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα σας η ανάρτηση αυτή έχει μέχρι σήμερα 347 κοινοποιήσεις, δηλαδή αναπαρήχθη ευρύτατα. Παράλληλη η ανάρτηση αναπαρήχθη την ίδια ημέρα (ώρα: 15.46 μ.μ.) στη σελίδα “SDNA.GR” που διατηρείτε στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης “FACEBOOK” (στη θέση https://www.facebook.com/SportsDNA.gr/). Στην εν λόγω ανάρτηση σας έχουν “αντιδράσει”, δηλαδή την έχουν εγκρίνει, μέχρι στιγμής 238 άτομα.
  1. Ενώπιον του ανωτέρω ευρύτατου κύκλου προσώπων έχετε διαδώσει εν γνώσει σας ψευδείς ισχυρισμούς και δυσφημιστικές διαδόσεις για εμένα. Συγκεκριμένα, επιχειρείτε να παρουσιάσετε την νέα μου εκδοτική κίνηση ως συνδεόμενη με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ κάτι τέτοιο είναι απολύτως ψευδές. Επίσης, με την πλάγια αναφορά σας στην ιδιότητά μου ως υπεύθυνου έκδοσης του περιοδικού Unfollow, επιχειρείτε να υποσκάψετε και το συγκεκριμένο ανεξάρτητο περιοδικό, εμφανίζοντας το και αυτό ως συνδεόμενο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το Unfollow και οι συνεργάτες του και βεβαίως εγώ ως εκδότης δεν επιτρέψαμε ποτέ καμία σκιά σχετικά με τη δημοσιογραφική μας δουλειά. Όταν συνεργάστηκα με συγκεκριμένο ενημερωτικό όμιλο (εφημερίδα και ιστοσελίδα «Παραπολιτικά» και Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1 FM») – που όπως έχει κριθεί και δικαστικά ανήκει στον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη και όχι στον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως θα οφείλατε να γνωρίζατε εάν είχατε κάνει ρεπορτάζ – το έπραξα δημόσια και φανερά, χωρίς να το κρύψω και χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό στη συνεργασία μου. Η αποχώρησή μου και η εξαγγελία ενός νέου ανεξάρτητου δικού μου εγχειρήματος που θα αποτελεί δική μου πρωτοβουλία ήταν επίσης φανερή και δημόσια. Προχωρώ στον δικό μου ανεξάρτητο δημοσιογραφικό δρόμο και δεν επιτρέπω σε κανέναν συκοφάντη να αφήνει υπόνοιες και υπονοούμενα και να δημιουργεί σκιές για την αξιοπιστία μου ή για την ανεξαρτησία των μέσων που εκδίδω. Αμφισβητώντας με συκοφαντικό τρόπο την ανεξαρτησία της νέας μου πρωτοβουλίας και περιγράφοντάς την ως «site του Μαρινάκη», με δυσφημείτε συκοφαντικώς ως ψεύτη και ανειλικρινή και δημιουργείτε στο ευρύ κοινό αμφιβολίες για την επαγγελματική ακεραιότητά μου, ενώ η προβολή και διάδοση των ανωτέρω ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών δημιουργεί δυσμενείς παραστάσεις σε τρίτους και ιδιαίτερα στα πρόσωπα με τα οποία σχετίζομαι κοινωνικά, οικονομικά ή επαγγελματικά, διακινδυνεύοντας την καλή γνώμη και υπόληψη που έχουν οι τρίτοι για την επαγγελματική ακεραιότητά μου και εκθέτοντας σε κίνδυνο την οικονομική και επαγγελματική βελτίωση μου αφού οι συκοφαντικές και δυσφημιστικές διαδόσεις και ισχυρισμοί σας που με παρουσιάζουν ως ψευδόμενο είναι πρόσφορες να πλήξουν την επαγγελματική υπόσταση και το επαγγελματικό μέλλον μου ως δημοσιογράφου, του οποίου κατά την κοινή πείρα το κύριο χαρακτηριστικό είναι η αξιοπιστία. Για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου πρόκειται να ζητήσω δικαστική προστασία στρεφόμενη εναντίον σας με αγωγή ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελούς Πρωτοδικείου για την χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που μου προκαλέσατε.
  1. Σύμφωνα με το άρθρο μόνο παρ. 5 του Ν.1178/1981 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 37 του Ν.4356/2015, ο αδικηθείς πριν ασκήσει αγωγή για την προσβολή που υπέστη, υποχρεούται να καλέσει με έγγραφη εξώδικη πρόσκλησή του τον ιδιοκτήτη του εντύπου άλλως τον διευθυντή σύνταξης να αποκαταστήσει την προσβολή με την καταχώριση σε αυτό κειμένου που του υποδεικνύει. Στο κείμενο αυτό προσδιορίζονται οι λέξεις ή φράσεις που θεωρήθηκαν προσβλητικές και πρέπει να ανακληθούν και οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη αναφορά υπήρξε προσβλητική. Η αποκατάσταση θεωρείται ότι επήλθε αν ο ιδιοκτήτης του εντύπου, εντός διαστήματος δέκα (10) ημερών (α) ανακαλέσει ρητά την προσβολή με την παραπάνω δημοσίευση που γίνεται σε ανάλογη θέση που είχε καταχωριστεί η αρχή του επιλήψιμου δημοσιεύματος και σε έκταση και μέγεθος ανάλογο με το τελευταίο και (β) κοινοποιήσει στον αδικηθέντα το ως άνω δημοσίευμα αποκατάστασης. Η παρέλευση άπρακτου διαστήματος δέκα (10) ημερών θεωρείται άρνηση εκ μέρους του ιδιοκτήτη του εντύπου. Οι διατάξεις αυτές ισχύουν και για την ραδιοτηλεόραση (άρθρο 4 παρ. 10 Ν.2328/1995) και εφαρμόζονται αναλογικά στα διαδικτυακά δημοσιεύματα (βλ. ΕφΔωδ 220/2013 δημ ΝΟΜΟΣ, ΕφΔωδ. 36/2011, δημ. Νόμος, ΕφΠειρ. 680/2009 ΤΝΠ ΔΣΑ, ΕφΑ6.8962/2006 Δημ. Νόμος).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με τη ρητή επιφύλαξη παντός εν γένει κατά νόμο δικαιώματός μου

ΣΑΣ ΚΑΛΩ εντός δέκα (10) ημερών από την λήψη της παρούσας, να αναρτήσετε στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο, νέα ανάρτηση με το εξής περιεχόμενο το οποίο σας υποδεικνύω, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 5 του Ν.1178/1981, κοινοποιώντας μου, εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, την σχετική εκτύπωση:

«Τα πρόσφατα δημοσιεύματά μας στα οποία υπονοήσαμε ότι η νέα εκδοτική πρωτοβουλία του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου συνδέεται με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και είναι δήθεν ιδιοκτησίας του τελευταίου είναι απολύτως ψευδή και κατασκευασμένα και τα ανακαλούμε για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης του θιγόμενου. Η αλήθεια είναι ότι ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος δεν έχει οποιαδήποτε συνεργασία με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και προχωρά σε δική του, ανεξάρτητη εκδοτική πρωτοβουλία

ΑΛΛΩΣ θα ασκήσω εναντίον σας αγωγή ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελούς Πρωτοδικείου για την χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που μου προκαλέσατε.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες, αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2017

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

Χρήστος Γραμματίδης

Το κείμενο του εξώδικου σε pdf

 

 

 

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....