ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Στον Πρόεδρο της Βουλής επιστρέφει η Επιτροπή Δεοντολογίας την υπόθεση Κατσίκη

| 16/5/2018 - 18:58


Για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη, με φόντο τις ομοφοβικές δηλώσεις του πριν από λίγες μέρες στην Ολομέλεια της Βουλής, έκανε λόγο κατά τη συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή συνίσταται σε προσβλητικό σχολιασμό σε βάρος συγκεκριμένης ομάδας πολιτών.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το 2ο άρθρο του Κώδικα Δεοντολογίας, οι βουλευτές δεσμεύονται να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

 

Η Επιτροπή έκρινε τη συμπεριφορά του Κατσίκη προσβλητική και δεν προχώρησε σε αποφάσεις (επίπληξη ή επιβολή ποινής).

Την παραπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΛ είχαν ζητήσει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο ίδιος ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ότι διετύπωσε μία προσωπική άποψή του και δεν είχε σκοπό να προσβάλλει κανέναν. Όπως είπε μέλος της Επιτροπής, τον τελευταίο λόγο θα έχει ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος θα λάβει γνώση των πρακτικών της σημερινής συζήτησης και της κρίσης της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Voutsis


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....