ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Στο μικροσκόπιο των αρχών για ξέπλυμα χρήματος η Λέγκα του Βορρά

| 13/6/2018 - 20:00


Έρευνες σε τράπεζα της Βόρειας Ιταλίας διεξήγαγε σήμερα η οικονομική αστυνομία της χώρας, στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών περί πιθανού «ξεπλύματος βρόμικου χρήματος» από το ακροδεξιό, συμπολιτευόμενο κόμμα Λέγκα του Βορρά.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2017, όταν δικαστήριο της Γένοβα «πάγωσε» τους λογαριασμούς του κόμματος, προκειμένου να επιστραφεί στο δημόσιο το ποσό των 49 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορούσε σκάνδαλο διαφθοράς του 2010.

Ωστόσο, οι αρχές εντόπισαν μόλις 2 εκατoμμύρια ευρώ στους λογαριασμούς και έτσι, εικάζουν ότι τα υπόλοιπα χρήματα μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάσχεση.

Ο επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, κατηγόρησε πέρυσι τις επίσημες αρχές για απόπειρα καταστροφής του κόμματος, μέσω του μπλοκαρίσματος της χρηματοδότησης.

Το 2017, δικαστήριο της Ιταλίας καταδίκασε σε 25 μήνες φυλάκιση τον ιδρυτή της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσι, για υπεξαίρεση της κρατικής χρηματοδότησης προς το ακροδεξιό κόμμα.

το ίδιο δικαστήριο κάλεσε τη Λέγκα του Βορρά να επιστρέψει στο δημόσιο το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης για την περίοδο 2008 – 2010, ύψους 49 εκ. ευρώ.

di maio salvini


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....