ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Στις 4 Μαρτίου οι βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές στην Ιταλία

| 5/1/2018 - 20:07

To Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι δεν ξεπερνά το 25% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.


Μαζί με τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου πρόκειται να διεξαχθούν και οι περιφερειακές εκλογές στις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης και του Μιλάνου.

Αυτό αποφάσισαν οι αρμόδιοι περιφερειάρχες Νικόλα Τζαϊνγκαρέτι και Ρομπέρτο Μαρόνι, σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση. Κύριος στόχος είναι ο περιορισμός των δαπανών. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι και το 2013 είχε ληφθεί ακριβώς η ίδια απόφαση.

Την ίδια ώρα οι ριζοσπάστες της Έμα Μπονίνο θα καταφέρουν τελικά με το ψηφοδέλτιό τους «Περισσότερη Ευρώπη» να συγκεντρώσουν τις αναγκαίες υπογραφές για να μπορέσουν να πάρουν μέρος στις εκλογές. Παράλληλα, προέκυψε νέο πρόβλημα που αφορά έναν μικρό κεντρώο σχηματισμό με επικεφαλής την υπουργό υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν.

Ως σύμβολο είχε επιλέξει μια μαργαρίτα, η οποία όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, διότι ανήκε παλαιότερα σε μια άλλη κεντρώα πολιτική δύναμη, η οποία ονομαζόταν «Μαργαρίτα». Οι συνεργάτες της Λορετσίν προσπαθούν τώρα να βρουν μια λύση «της τελευταίας στιγμής».

To Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι, το οποίο στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις δεν ξεπερνά το 25%, επιχειρεί να εξασφαλίσει συμμαχίες και με μικρές πολιτικές δυνάμεις, όπως οι Πράσινοι και κεντρώα πρώην στελέχη της συμμαχίας της Ελιάς του Ρομάνο Πρόντι.

ιταλικες εκλογες


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....