ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρό παζάρι για το Brexit – Δεν θα προτείνουμε ποσό λέει το Λονδίνο

| 12/11/2017 - 17:23

Ο αρμόδιος βρετανός υπουργός δήλωσε πως «θα χρησιμοποιήσουμε όσο χρόνο χρειαστεί για να φθάσουμε στη σωστή απάντηση»


«Οι Βρετανοί φορολογούμενοι δεν θέλουν από εμένα να πάω και να χαρίσω δισεκατομμύρια λίρες. Έτσι είμαστε πολύ, πολύ προσεκτικοί και χρειάζεται χρόνος και θα χρησιμοποιήσουμε όσο χρόνο χρειαστεί για να φθάσουμε στη σωστή απάντηση, δεν θα προτείνουμε λοιπόν κάποιο ποσό, δήλωσε την Κυριακή ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

skynews-david-davis-david-davis-mp_4143761

Η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ζήτησε από το Λονδίνο να γνωστοποιήσει πώς θα ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Μιλώντας στο Sky News, ο κ. Ντέιβις δήλωσε πως, όταν το Λονδίνο αποδέχθηκε το πρόγραμμα της Ε.Ε. για τις συνομιλίες -πρώτα συζήτηση για το διαζύγιο και μετά για τις μελλοντικές σχέσεις-, η Ε.Ε. συμφώνησε ότι η Βρετανία δεν θα χρειαστεί να προτείνει «έναν αριθμό ή μια φόρμουλα» για την οικονομική συμφωνία.BLOG

Νωρίτερα, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche, ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει καμία συμφωνία με το Λονδίνο, ενώ επεσήμανε ότι «o Ευρωπαίος φορολογούμενος δεν θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα για μια απόφαση που ελήφθη από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Χωρίς συμφωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί στις 29 Μαρτίου 2019, ημερομηνία της εξόδου του από την Ε.Ε., «στο καθεστώς του κοινού δικαίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, με σχέσεις παρόμοιες με αυτές που διατηρούμε με την Κίνα», προειδοποίησε.

Την Παρασκευή η Ε.Ε. έδωσε στο Λονδίνο δύο εβδομάδες για να αποσαφηνίσει τις δεσμεύσεις του πάνω στους όρους του διαζυγίου, καθιστώντας την αποσαφήνιση αυτή προϋπόθεση για να δεχθεί τον Δεκέμβριο την έναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων που ζητεί επίμονα το Λονδίνο για την προετοιμασία της εποχής μετά το Brexit.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....