unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται οι αθλιότητες κατά της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας.

| 1/6/2018 - 12:26


Την ώρα που προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, ορισμένοι παράγοντες της διοίκησής της συμπεριφέρονται εκδικητικά προς το Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο αλλά και προς τους ίδιους τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας

Μια πρωτοφανής αθλιότητα είναι σε εξέλιξη σε βάρος της δημοτικής αρχής της Φιλαδέλφειας από τη μεριά των παραγόντων της ΑΕΚ με τη βοήθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ.

Αφορμή για την υπόθεση, η αντιπαράθεση σε σχέση με το αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση βρίσκεται στο χώρο του Άλσους και φτιάχτηκε εκεί στη δεκαετία του 1980 με απόφαση του τότε δημάρχου Σάββα Σταματιάδη, προερχόμενου από το ΚΚΕ και ιστορικής προσωπικότητας του αυτοδιοικητικού κινήματος. Για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι η κίνηση σκοπό είχε να ανακόψει τα σχέδια της ΠΑΕ ΑΕΚ, που επεδίωκε ήδη από τη δεκαετία του 1970 να πάρει σημαντικό μέρος από το Άλσος. Ήταν η εποχή που ο Λουκάς Μπάρλος ανεβοκατέβαινε στα υπουργεία ζητώντας να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο.

Τα χρόνια πέρασαν και το αίτημα έγινε να βρεθεί άλλος χώρος για το αμαξοστάσιο που να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές. Άλλωστε, στο μεταξύ είχε κριθεί ότι η εγκατάσταση έπρεπε να κατεδαφιστεί και με αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μάλιστα, η τωρινή δημοτική αρχή, ως αντιπολιτευόμενη παράταξη είχε το αίτημα από το 2010, ενώ ήδη από το 2014 το είχε αναδείξει στις βασικές της προεκλογικές δεσμεύσεις.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι εύκολη. Η εύρη χώρων που να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές για τέτοιες δραστηριότητες δεν είναι εύκολη, ενώ υπάρχουν και σοβαρά γραφειοκρατικά εμπόδια. Επιπλέον, ενώ τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες έδειξαν όλη τη διάθεση να ξεμπλοκάρουν την έναρξη κατασκευής του γηπέδου, δεν έγινε το ίδιο για τη μετεγκατάσταση του αμαξοστάσιου των απορριμματοφόρων. Παρ’ όλα αυτά και με επίμονη προσπάθεια της διοίκησης βρέθηκε χώρος και ήταν έτοιμο το έργο για να μπει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και να κατασκευαστεί. Δηλαδή, η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει την επίλυση του προβλήματος για το οποίο καταγγέλλεται.

Όμως, αυτό δεν άρεσε στους παράγοντες της ΑΕΚ και της «Δικέφαλος ΑΕ» που ήθελαν  στην πραγματικότητα να χτυπήσουν εκδικητικά τη δημοτική αρχή για τη στάση της το προηγούμενο διάστημα. Πατώντας πάνω στις αποφάσεις που χαρακτηρίζουν τις εγκαταστάσεις κατεδαφιστέες και την έκταση του Άλσους αναδασωτέα απαιτούν εδώ και τώρα να κατεδαφιστούν οι εγκαταστάσεις και να φύγουν τα απορριμματοφόρα.

Το σημαντικό στοιχείο είναι το «εδώ και τώρα». Παραβλέπουν τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για να γίνει μετεγκατάσταση σε άλλο χώρο και απαιτούν ουσιαστικά σχεδόν να ακυρωθεί η δυνατότητα του Δήμου να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας στους πολίτες. Στοχοποιούν και καταγγέλλουν το δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, την ώρα που αυτός παλεύει ακριβώς για να γίνει η μετεγκατάσταση. Ουσιαστικά, θέλουν απλώς να διαμορφώσουν μια συνθήκη κατά την οποία ο δήμος δεν θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας έτσι ώστε να στρέψουν τους κατοίκους εναντίον της δημοτικής αρχής.

Τμήμα αυτής της μεθόδευσης και ο τρόπος που εξαπολύονται (και αναπαράγονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ) κατηγορίες που δεν στέκουν. Για παράδειγμα κατηγορίες για «κομμένα δέντρα» ή κατηγορίες για παράνομες εργασίας όπως για παράδειγμα αυτές που γίνονταν ακριβώς για να παραχωρηθεί στο γήπεδο παραπάνω χώρος (εξ ου και η προσπάθεια να διανοιχθεί άλλη είσοδος). Ακόμη και αυτές οι διευκολύνσεις από τη μεριά του Δήμου προς την κατασκευή του γηπέδου βαφτίζονται παράνομες εργασίες, «παράνομη εισβολή» κ.λπ.

Μάλιστα, ήταν τέτοιος ο ζήλος των υπευθύνων της ΑΕΚ και της Δικέφαλος ΑΕ για να στερηθούν μια βασική υποδομή οι δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας που στο σχετικό έγγραφο δήλωναν ότι έθετε στη διάθεση της Πολιτείας και τα σχετικά μηχανήματα για να γίνει η σχετική κατεδάφιση.

Έτσι φτάσαμε στα περιστατικά με τις «καταγγελίες κατοίκων» για παράνομες και αυθαίρετες εργασίες που οδήγησαν στο να πάει η αστυνομία χτες στο χώρο του Άλσους, ενώ στην πραγματικότητα να προέρχονται από παράγοντες της ΑΕΚ. Ενδεικτική της προσπάθειας να ασκηθεί με κάθε τρόπο πίεση και προς τις αρχές και ο τρόπος που αντιμετώπισαν ακόμη και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Φιλαδέλφειας. Ο τελευταίος αφού επικοινώνησε με την αρμόδια Εισαγγελέα και ύστερα από δική της εντολή άφησε ελεύθερους τους συλληφθέντες. Αυτή του η επιλογή να τηρήσει τη νομιμότητα αντιμετωπίστηκε από συγκεκριμένα ΜΜΕ όπως η «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ως «πρωτοφανής συμπαιγνία αστυνομίας και δημάρχου κατά της ΑΕΚ».

Ενδεικτική της επιμονής της ΑΕΚ ήταν το γεγονός ότι προσήλθαν και κατέθεσαν επισήμως καταγγελία για «παράνομες εργασίες σε αυθαίρετες εγκαταστάσεις» κατά του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, του αντιδημάρχου και δημοτικών υπαλλήλων, ο γενικός διευθυντής της Δικέφαλος ΑΕ Νίκος Στράτος και ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Μελισσανίδη Χρ. Παπαδημητρίου, εκ μέρους της Δικέφαλος ΑΕ και της ΑΕΚ.

Αποκορύφωμα όλων αυτών η σημερινή επιλογή της Original να πάει Παρασκευή 1 Ιουνίου να κάνει… κατάληψη στο χώρο του Άλσους, μην αφήνοντας να μπει ή να βγει κανένας. Δηλαδή, ένας «οπαδικός στρατός» αποφασίζει να «πάρει το νόμο στα χέρια του» ακυρώνοντας τη δυνατότητα ενός ολόκληρου δήμου να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες καθαριότητας στους πολίτες του.

Όσο για το ήθος των «οπαδών» αλλά και τη σκοπιμότητα απλώς να εκδικηθούν την εκλεγμένη δημοτική αρχή, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για το Άλσος, το περιβάλλον κ.λπ., αυτό φαίνεται από το πώς ανακοίνωσαν την κατάληψη: «Σαλντιμπάγκο ΠΡΟΣΩΡΙΝΕ δήμαρχε Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Ήρθε η ώρα να πληρώσεις τις αυθεραισίες σου, τις παρανομίες σου, τις εμμονές σου…».

Είναι προφανές ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι σε εξέλιξη μια αθλιότητα που καμιά σε σχέση δεν έχει τα απορριμματοφόρα, την προστασία του Άλσους και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αυτό που συμβαίνει είναι άλλη μια σελίδα σε μια ιστορία αυθαιρεσιών από τη μεριά μιας ποδοσφαιρικής διοίκησης που θεωρεί ότι μια πόλη είναι φέουδό της, ότι οι οπαδοί είναι «ιδιωτικός στρατός» και ότι όποιος αντιστέκεται θα πρέπει να χτυπιέται αλύπητα. Σαν τέτοια αυτή η υπόθεση πρέπει να μας ανησυχεί όλους.

 

vasilopoulos

 

 

 

.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....