ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη στις ΗΠΑ ελεγκτής εναέριας κυκλοφορία για κατοχή βόμβας

| 11/11/2017 - 21:10

Τον  αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό είχε κατασκευάσει 39χρονος για να τη χρησιμοποιήσει εναντίον ενός γείτονά του αλλά το  μετάνιωσε και την χάρισε στον φίλο του


Οι αρχές του Σάρλοτ στην Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ συνέλαβαν την Παρασκευή έναν ελεγκτή εναέριας κυκλοφορία για κατοχή βόμβας και σε βάρος του απαγγέλθηκε η κατηγορία κατοχής όπλου μαζικής καταστροφής.

Η αστυνομία  ενημερώθηκε  από μια κλήση που έγινε προς τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών όπου γινόταν λόγος για την παρουσία ενός εκρηκτικού μηχανισμού σε μια μονώροφη κατοικία σε συνοικία του Σάρλοτ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Οι δυνάμεις ασφαλείας που έσπευσαν εκεί βρήκαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Ο Πολ Τζορτζ Ντάντον, ηλικίας 30 ετών, συνελήφθη για κατοχή της αυτοσχέδιας βόμβας την οποία είχε κατασκευάσει ένας άλλος άνδρας, ο Ντέρικ Φελς, ηλικίας 39 ετών.

Ο Φελς ομολόγησε ότι κατασκεύασε τον εκρηκτικό μηχανισμό προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει εναντίον ενός γείτονά του με τον οποίο είχαν διαφορές. Ωστόσο άλλαξε γνώμη και έδωσε τη βόμβα στον Ντάντον, ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στο διεθνές αεροδρόμιο του Σάρλοτ, σύμφωνα πάντα με τις αρχές.ΚαταγραφήΣε ανακοίνωση που εξέδωσε το αεροδρόμιο του Σάρλοτ, η διεύθυνση διαβεβαιώνει ότι ο Ντάντον «είχε πρόσβαση μονάχα στον πύργο ελέγχου κι όχι σε άλλα τμήματα του αεροδρομίου όπου εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας».

Όπως γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA)  ελεγκτής απολύθηκε.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....