ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Σύναξη ακροδεξιών και νεοναζί στην Αυστρία με στόχο την  Ε.Ε

| 17/12/2017 - 11:13


Λάβροι εναντίον της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμφανίστηκαν στην Πράγα οι επικεφαλής περίπου 10 ακροδεξιών κομμάτων της γηραιάς ηπείρου.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην σύνοδο η Μαρίν Λεπέν από τη Γαλλία, ο Ολλανδός Βίλντερς, ο Γερμανός Μάρκους Πρέτζελ και ο Ιταλός Λορέντσο Φοντάνα.

Χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν ειρηνικά στους δρόμους της Τσεχικής πρωτεύουσας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Ευρώπης και των μεταναστών, την ώρα που οι ακροδεξιοί ηγέτες συνεδρίαζαν με πρωτοβουλία του Τσέχο-Ιάπωνα ακροδεξιού ηγέτη Τομιο Οκαμουρα.Xenophobic group meet in Roztoky near Prague«Μια Ευρώπη των εθνικών κρατών, χωρίς την ΕΕ», ήταν το θέμα της ατζέντας στη συνεδρίαση που έγινε σε ένα μικρό ξενοδοχείο της πόλης.

Η Λεπέν και ο Βίλντερς απέφυγαν να μιλήσουν για τις εκλογικές τους ήττες. Η Λεπέν απέδωσε την ήττα της στο εκλογικό σύστημα και ο Βίλντερς παραπονέθηκε ότι το κόμμα του αγνοήθηκε από τους άλλους στην Ολλανδία στη συγκρότηση της κυβέρνησης. Και οι δύο ωστόσο χαρακτήρισαν την παρουσία του FPÖ στη κυβέρνηση της Αυστρίας ως «ένα παράδειγμα για όλους μας», αλλά και πως η εξέλιξη αυτή ήταν «πολύ καλά νέα για την Ευρώπη».Czech RepublicΟι ηγέτες των κομμάτων χαρακτήρισαν την Ε.Ε. ως μια «καταστροφική οργάνωση» που αρνείται την πολιτιστική ποικιλομορφία στην Ευρώπη.

Χαρακτήρισαν μάλιστα τον Ισλαμισμό αντίθετο με τις «αξίες της ηπείρου μας, την ταυτότητά μας, τις παραδόσεις μας. Αλλά οι Βρυξέλλες θέλουν να μας αναγκάσουν να το δεχτούμε»

Παράλληλα εξέφρασαν την ελπίδα του πως Πολωνία, Τσεχία και Ουγγαρία θα κρατήσουν τη στάσης τους όσον αφορά το μεταναστευτικό.

 

 

 

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....