ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρές επικρίσεις κατά Πουτζδεμόντ από τη Δήμαρχο Βαρκελώνης

| 11/11/2017 - 20:05

Η Άντα Κολάου υποστήριξε ότι  η πλειονότητα των Καταλανών «δεν ήθελε» την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας


Επίθεση εναντίον του έκπτωτου προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόντ εξαπέλυσε σήμερα η  δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου κατηγορώντας την αποπεμφθείσα κυβέρνηση ότι οδήγησε την Καταλονία «στην καταστροφή»,  ενώ επισήμανε ότι η πλειονότητα των Καταλανών «δεν ήθελε» την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Μιλώντας στην  συνεδρίασης του κόμματός της Catalunya en Comú η Άντα Κολάου αξίωσε «εξηγήσεις» εκ μέρους των αυτονομιστών ηγετών, ενώ ζήτησε την απελευθέρωση όλων όσοι παραμένουν υπό κράτηση.

«Θέλουμε οι κρατούμενοι να αποφυλακιστούν όμως θέλουμε επίσης η ανεύθυνη κυβέρνηση που οδήγησε την περιφέρεια στην καταστροφή να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της και να αναγνωρίσει τα σφάλματά της» διαμήνυσε η δήμαρχος της Βαρκελώνης, η οποία πρόκειται να δώσει το παρόν αργότερα σε μια μαζική κινητοποίηση στη Βαρκελώνη υπέρ της απελευθέρωσης των φυλακισμένων ηγετών.colau-puigdemont-pacto_10_670x355«Πυροδότησαν εντάσεις στη χώρα (την Καταλονία) και προχώρησαν σε μια μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, την οποία δεν επιθυμούσε η πλειονότητα» των πολιτών, είπε η Άντα Κολάου.

«Προχώρησαν σε αυτήν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας εξαπατώντας τους πολίτες για χάρη κομματικών συμφερόντων» τόνισε η ίδια.

Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας που ενέκριναν την 27η Οκτωβρίου οι 70 από τους 135 βουλευτές του καταλανικού κοινοβουλίου «δεν έφερε τη δημοκρατία» κατήγγειλε η Άντα Κολάου, επικρίνοντας τον καθαιρεθέντα πρόεδρο της περιφέρειας Κάρλες Πουτζδεμόντ διότι έφυγε εγκαταλείποντας την Καταλονία «μόνη ενώπιον της αβεβαιότητας».

«Προχώρησαν στην ανακήρυξη και κατόπιν εξαφανίστηκαν», είπε χαρακτηριστικά.

Η Άντα Κολάου  εξαπέλυσε επίθεση και κατά της  ισπανικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι επειδή ενεργοποίησε το άρθρο 155 του Συντάγματος με το οποίο έθεσε υπό κηδεμονία την περιοχή ενώ, επιπλέον καθαίρεσε την κυβέρνηση και άλλους αξιωματούχους, διέλυσε το κοινοβούλιο και προκήρυξε περιφερειακές εκλογές.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....