FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕΒ: Για μειώσεις φόρων και εισφορών έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

| 29/5/2018 - 19:51


Το πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα πολιτικό, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και ασυνέπειας λόγων και έργων, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.

«Η συγκυρία είναι κρίσιμη, η χώρα έχει ήδη δεσμευτεί σε βαριά μέτρα μετά την λήξη του τρίτου προγράμματος» ανέφερε και εξήγησε: «Η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου συνιστούν ένα τέταρτο μνημόνιο δίχως χρηματοδότηση και ενώ η χώρα θα είναι σε ένα καθεστώς αυστηρής εποπτείας… Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να μειώσει το κόστος δανεισμού στα επίπεδα του ευρωπαϊκού νότου και να μπορεί να σχεδιάζει τον δανεισμό της με αυτοπεποίθηση».

«Όχι άλλους φόρους και εισφορές, ναι σε επενδύσεις και νέες δουλειές, ναι στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας… Η φορολογική πολιτική πρέπει να έχει αναπτυξιακό πρόσημο, οι παρεμβάσεις από την πλευρά του κράτους μπορούν να γίνουν ο καταλύτης για επενδύσεις που σχεδιάζονται αλλά σήμερα λιμνάζουν λόγω της υψηλής φορολογίας…» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για το σχέδιό του για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή των ανείσπρακτων οφειλών, συμμόρφωση στη δικαστική απόφαση για πενταετή παραγραφή παλαιότερων υποθέσεων, καθώς και ένα καινούργιο όργανο επίλυσης των διοικητικών διαφορών που θα αποσυμφορήσει τα δικαστήρια. «Κάνουμε νέα αρχή με νέους κανόνες για μία νέα σχέση εμπιστοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, δεν θα επιτρέψει να αναπαραχθεί το αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο του παρελθόντος: «Η ανάπτυξη της οικονομίας θα αφορά όλους και όχι μόνο τους λίγους προνομιούχους που βρίσκονται κοντά στα κέντρα εξουσίας και θα αφορά και τους εργαζομένους. Δεν θα αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος, μία ελίτ κρατικοδίαιτη που εκμεταλλεύτηκε τις πελατειακές σχέσεις με την εξουσία. Θα υπάρχουν κοινοί κανόνες για όλους».

«Η συμφωνία αλήθειας θα ισχύει αμοιβαία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Είναι αδιαπραγμάτευτο προσωπικό μου στοίχημα, η Ελλάδα να μην χάσει το τρένο της ανάπτυξης.

Δεσμεύτηκε για μείωση φόρων και εισφορών και για δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος και από τους επιχειρηματίες ζήτησε: «Εσείς θα επενδύσετε, θα πληρώνετε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, θα προστατεύετε το περιβάλλον και θα προσέχετε τους εργαζόμενους». Σημείωσε δε με έμφαση ότι δεν θα ανεχθεί παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. «Προσλάβετε εσείς νέους συνεργάτες και εγώ θα αναζητήσω τρόπους να τους χρηματοδοτήσω. Είμαι ανοικτός σε φοροαπαλλαγές για να ενισχύσω την απασχόληση. Θα είμαι δίπλα σας σε ό,τι ενισχύει την υγιή επιχειρηματικότητα».

Με αφορμή τις αναφορές του πρωθυπουργού με φόντο την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προσπαθεί να μας γυρίσει 60 χρόνια πίσω σε εποχές που ούτε εγώ ούτε εκείνος έχουμε ζήσει».

Μητσοτάκης

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....