ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Σαλμάς για Novartis: Είμαι στη λύση του προβλήματος

| 12/2/2018 - 22:16


«Στην υπόθεση της Novartis είμαι στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα» δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Όπως είπε το ζήτημα προσεγγίζεται με «επιπόλαιο» τρόπο και πρόσθεσε ότι από την αρχή δημοσιοποίησε ότι του ζητήθηκε από δικηγορικό γραφείο στην Ουάσιγκτον και από ελληνικό δικηγορικό γραφείο να εισφέρει στοιχεία στην υπόθεση.

«Το ελληνικό γραφείο μου εξήγησε ότι μάρτυρας εθελοντής σε συζητήσεις με το αμερικανικό γραφείο και παρουσία του, τεκμηρίωσε ότι η εταιρεία Novartis με πολεμούσε με αθέμιτες πρακτικές, μου ανέφερε πειστικά στοιχεία που θυμήθηκα τι τραβούσα από τον πόλεμο που δεχόμουν κατά την θητεία μου. Με ρώτησε εάν έχω στοιχεία που αφορούν στην Novartis και εάν ήθελα να συνεισφέρω στην έρευνα. Του είπα ότι έχω στην διάθεσή μου πορίσματα από ελεγκτικά όργανα, τα οποία θα εισέφερα στην έρευνα και αφορούν στην Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Σαλμάς.

Όπως πρόσθεσε, συναντήθηκε μία φορά με δικηγόρους από το αμερικανικό γραφείο στο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και εισέφερε τα πορίσματα. «Μου ζητήθηκε από το δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα να καταθέσω και στις Αμερικανικές αρχές, όχι όμως ως πληροφοριοδότης αλλά ως απλός μάρτυρας, διότι -για όσους γνωρίζουν- σε καθεστώς προστασίας μπαίνουν οι συμμετέχοντες στο αδίκημα», είπε.

Τέλος, ανέφερε ότι αποφάσισε να μην πάει στις ΗΠΑ να καταθέσει, αλλά να ενημερώσει την Ελλάδα. «Αν χρειαστεί μπορώ να αποδείξω ότι αν ήθελα να καταθέσω στις ΗΠΑ θα μπορούσα να είχα πάει», συμπλήρωσε ο κ. Σαλμάς.

marios-salmas


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....