ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Ράις: Ξεμένουμε από χρόνο – Αν δεν υπάρξει συμφωνία θα μείνουμε στο πρόγραμμα μέσω επιτήρησης

| 17/5/2018 - 18:56


Μετά τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις επεσήμανε ότι το Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας είναι κρίσιμο αναφορικά με την ενεργοποίηση του ελληνικού προγράμματος του Ταμείου.

Ωστόσο όπως τόνισε «Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα παραμείνουμε μέσω του προγράμματος επιτήρησης (post monitoring program) όπως συνέβη και σε άλλες χώρες όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία».

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου τόνισε: «Ξεμένουμε από χρόνο. Οι διαφορές στην ελάφρυνση του χρέους έχουν περιοριστεί, αλλά ακόμη παραμένουν διαφορές για να επιλυθούν. Και αυτό πρέπει να γίνει σύντομα. Το πρόγραμμα του ESM με την Ελλάδα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο και υπάρχει μικρό παράθυρο χρόνου για να συμμετάσχουμε σε πρόγραμμα με χρηματοδότηση. Ο Πολ Τόμσεν επεσήμανε ότι το Eurogroup στις 24 Μαΐου είναι σημαντικό».

Ο Τζέρι Ράις χαρακτήρισε ως «υποσχόμενο» το γαλλικό κλειδί που συνδέει την ανάπτυξη με την ελάφρυνση του χρέους, ωστόσο υποστήριξε ότι η πρόταση των Ευρωπαίων «δεν είναι επαρκής σύμφωνα με τα στάνταρ του Ταμείου».

Σε ερώτηση, για ποιο λόγο το Ταμείο επιδιώκει να προχωρήσει σε πρόγραμμα, ο κ. Ράις σημείωσε: «Γιατί εξ ορισμού αυτό θα σημαίνει ότι θα υπάρχει καλή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων».

IMF

 

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....