ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Πρώτη συνάντηση Ντέιβις- Μπαρνιέ στο Λονδίνο για το Brexit

| 2/2/2018 - 22:18


Συνάντηση τη Δευτέρα στο Λονδίνο θα έχει ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις με τον αρμόδιο διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ, έγραψε στο Twitter o Βρετανός αξιωματούχος. Επί τάπητος θα τεθεί το «διαζύγιο» ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου.

«Σημαντικό επόμενο βήμα στην εργασία μας για να οικοδομήσουμε μια νέα εταιρική σχέση ΕΕ και Βρετανίας», συμπλήρωσε ο Ντέιβις.

Είναι η πρώτη φορά οι δύο θα συναντηθούν οι δύο στο Λονδίνο, καθώς μέχρι τώρα οι διαβουλεύσεις γίνονταν στις Βρυξέλλες. Ο Μισέλ Μπαρνιέ θα επισκεφθεί επίσης την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, η έδρα της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ενδέχεται επίσης να συναντηθεί και με την πρωθυπουργό της χώρας Τερέζα Μέι.

«Η πρωθυπουργός έχει περιγράψει εκτενώς τη θέση ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η τελωνειακή ένωση και η ενιαία αγορά», δήλωσε εκπρόσωπος της Μέι.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times αναφέρει ότι η κυβέρνηση διερευνά κατά πόσον η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να επιτύχει μια συμφωνία με την οποία θα διατηρεί κάποιας μορφής τελωνειακή ένωση μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ.

τερεζα μει


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....